Ελλείψεις φαρμάκων: Ασθενής πήγε σε άλλον νομό για να βρει συγκεκριμένο σκεύασμα!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ελλείψεις φαρμάκων
Μεγάλη επιδείνωση στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων επισημαίνει μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Αδαμάντιος Ψαριανός.

Μάλιστα σε κάποια περίπτωση, όπως ενημερώνει, ασθενής αναγκάστηκε να πάει σε άλλο νομό για να βρει το φάρμακό του. Ωστόσο εκτίμησε ότι έως τα μέσα Ιανουαρίου θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν παυσίπονα, δεν υπάρχουν αντιπυρετικά, δεν υπάρχουν αντιβιώσεις για μικρά παιδιά και φυσικά παραμένουν οι χρόνιες ελλείψεις που αφορούν στα φάρμακα για χρόνιες παθήσεις» ανέφερε ο κ. Ψαριανός.

Ιδιαίτερα επισημαίνει το πρόβλημα που ενσκήπτει από τις ελλείψεις σε ψυχιατρικά φάρμακα, καθώς όπως αναφέρει «οι συγκεκριμένοι πολίτες χρειάζονται μια ιδιαίτερη μεταχείριση και όταν ακούν από εμάς ότι δεν υπάρχουν τα φάρμακά τους, τους πιάνει  πανικός, ένας τρόμος και μας πιέζουν έντονα. Αναγκαζόμαστε εμείς με τη σειρά μας να προσπαθούμε μέσω άλλων συναδέλφων να επικοινωνούμε έτσι ώστε να μπορέσουμε μήπως και βρούμε κάπου στην αγορά σε όλη την Αττική έστω ένα κουτάκι για να μπορέσουμε να τους εξυπηρετήσουμε».

Μάλιστα αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση όπου πελάτης του, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει ένα συγκεκριμένο σκεύασμα το οποίο αφορούσε φάρμακο για την ψυχική υγεία, αναγκάστηκε να πάει στην Εύβοια για να μπορέσει να πάρει ένα κουτάκι.

Ωστόσο φάνηκε αισιόδοξος ότι έως τα μέσα Ιανουαρίου θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Έως τότε όπως είπε: «Ξέρω ότι το Υπουργείο Υγείας ήδη έχει κάνει κάποιες ενέργειες και ήδη υπάρχει απαγόρευση των εξαγωγών σε κάποια συγκεκριμένα σκευάσματα. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς υπάρχουν ελλείψεις στις πρώτες ύλες, στα κουτάκια και στις μεταφορές λόγω οικονομικής κρίσης και πολέμου».

Πηγή: https://www.ertnews.gr

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θ. Πλεύρης: H ελληνική βιομηχανία φαρμάκων, μπορεί να καλύψει με γενόσημα την έλλειψη

Ανησυχία για τις τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων: «Δεν έχουμε ούτε αντιπυρετικά» λένε οι φαρμακοποιοί