Ελλάδα η χώρα των …μαϊμού επιδομάτων! Πόσοι έπαιρναν παράνομα επιδόματα

  • Iatropedia
Χιλιάδες πολίτες επί σειρά ετών φαίνεται ότι εισέπρατταν παράνομα προνοιακά επιδόματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου με αποτέλεσμα σήμερα που γίνεται η επίσημη καταγραφή να αποκαλύπτεται ζημιά δις ευρώ για τα κρατικά Ταμεία. Πόσοι είναι οι παράνομοι και πόσα κόστισαν στο δημόσιο;

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημιά που έχει υποστεί το υγειονομικό σύστημα της χώρας ξεπερνά τα 4 δις ευρώ.

Και αυτά με βάση τους πρόχειρους υπολογισμούς καθώς η καταγραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων ολοκληρώνεται στις 15 Μαρτίου οπότε και ο αρμόδιος υφυπουργός πρόνοιας Μ.Μπόλαρης θα δώσει τα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο αποδεικνύεται από τα πρώτα στοιχεία ότι χιλιάδες ανάπηροι… μαϊμού δεν προσήλθαν καν για να απογραφούν. Και πώς να το πράξουν άλλωστε…

Τα πρώτα στοιχεία όμως από τους ελέγχους είναι αποκαλυπτικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ασφαλισμένοι έπαιρναν επίδομα τυφλότητας ενώ δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα όρασης ή επιδόματα βαριάς αναπηρίας χωρίς καν να έχουν καταγραφεί στις ιατρικές καρτέλες των νοσοκομείων.

Πάρτι με τα επιδόματα φαίνεται ότι κάναν στη Ζάκυνθο καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους 700 «τυφλούς» που αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Αύγουστο ότι υπάρχουν στο νησί και έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας, μέχρι σήμερα προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές μόνον οι 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 έβλεπαν. Δηλαδή μόλις 40 από τους 700 βρέθηκαν μέχρι στιγμής να είναι πραγματικά τυφλοί.

Στην περιοχή της Ελευσίνας έχουν σταλεί στον εισαγγελέα 107 φάκελοι ασφαλισμένων οι οποίοι ελέγχονται για τον τρόπο που πήραν τα προνοιακά επιδόματα, ενώ για το θέμα αυτό γίνονται διασταυρώσεις στοιχείων και έλεγχοι σε 2 δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Επίσης, η Κάλυμνος εμφανίζεται να έχει χτυπηθεί από «επιδημία» αναπήρων, αφού στο δίμηνο Ιούλιου – Αύγουστου του 2011 καταγράφονται 595 περιπτώσεις δικαιούχων με βαριά αναπηρία. Δηλαδή, με βάση τα στοιχεία, ο Δήμος Καλύμνου έχει το 31% των αναπήρων όλης της Δωδεκανήσου, ενώ ο πληθυσμός του νησιού είναι μόλις το 8% του νομού!

Στην Κάλυμνο, όμως, παρατηρείται πληθώρα προνοιακών επιδομάτων κάθε είδους για το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος 2011. Ειδικότερα, στο διάστημα αυτό:

Στα Δωδεκάνησα υπήρχαν 68 δικαιούχοι επιδόματος καυσίμων για άτομα με αναπηρία, εκ των οποίων οι 59 ήταν στην Κάλυμνο, δηλαδή ποσοστό 87%.

Στα Δωδεκάνησα υπήρχαν 335 δικαιούχοι επιδόματος τυφλότητας, εκ των οποίων οι 59 ήταν στην Κάλυμνο, δηλαδή ποσοστό 18%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν προσέλθει να απογραφούν περίπου 225.000 δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων.

Από τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις διαπιστώνονται σοβαρές παρατυπίες και στη λειτουργία των υπηρεσιών που εκδίδουν τα πιστοποιητικά, αλλά και σε Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν