Ελέγξτε τις ελιές στο πρόσωπο και στο σώμα!

  • Iatropedia
Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα είναι επαρκώς ενημερωμένοι για την πάθηση αυτή. Υπολογίζεται πως μόνο στην Ευρώπη διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο 100.000 νέες περιπτώσεις.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό όμως είναι και το γεγονός το 52% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο δεν έχει ελέγξει ποτέ τις ελιές του στο δερματολόγο.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία ο καρκίνος του δέρματος είναι ο μόνος τύπος καρκίνου ο οποίος είναι ορατός με γυμνό μάτι και που εάν διαγνωστεί έγκαιρα, το 90% των περιστατικών μελανώματος μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά.

«Το μελάνωμα, αν και παραμένει ο μόνος καρκίνος που μπορεί να προληφθεί, έχει υψηλά επίπεδα θνησιμότητας που δεν έχουν μειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες και μένουμε έκπληκτοι από τον πολύ χαμηλό αριθμό ανθρώπων που ελέγχουν σήμερα τις ελιές τους δέρματος τους, έστω και μόνοι τους στο σπίτι.'' επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να ενημερωθεί ο πληθυσμός η Roche-Posay ξεκινά μια νέα διεθνή viral εκστρατεία ευαισθητοποίησης που φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει το κοινό να αποκτήσει ενεργό ρόλο στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρμα.