Ελεγκτικό Συνέδριο για επικουρικούς γιατρούς: Απόφαση για την πληρωμή εφημεριών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην απόφαση της επιτρόπου του του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο νομό Θεσσαλονίκης και του κλιμάκιο προληπτικού ελέγχου δαπανών του Ι τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνουν την πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών μη νόμιμη.

Η Επίτροπος δεν θεώρησε επαρκή τα εντάλματα πληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών 3 μηνών του 2016 επικουρικών γιατρών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, επειδή έκρινε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη είναι μη νόμιμη.

Με την απόφαση του κλιμακίου του Ι τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ξεκινά πιθανώς μπαράζ αρνητικών εξελίξεων για τη μη έγκριση της πληρωμής όσων επικουρικών εργάζονται για περισσότερους από 24 μήνες στην ίδια θέση.

«Αφού επικαλείται το Σύνταγμα και το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, οδηγίες της Ε.Ε., νόμους, προεδρικά διατάγματα καταλήγει ότι είναι αντισυνταγματική η ανανέωση των συμβάσεων οριμένου χρόνου πάνω από 24 μήνες. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η αθλιότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων», αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.

Οι γιατροί απαιτούν:

-Την άμεση πληρωμή  των δεδουλευμένων εφημεριών. Η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά.

-Καμία απόλυση συναδέλφου επικουρικού. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν