Έλεγχοι στις φυσικοθεραπείες για υπερβάσεις! Ετοιμάζεται νέο ψαλίδι

  • Iatropedia
Έλεγχοι για υπερβάσεις στις χρεώσεις των φυσικοθεραπειών ξεκινούν οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ για να διαπιστώσουν ποιοι υπερχρεώνουν και πλουτίζουν σε βάρος του Ταμείου

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Χιλιάδες ευρώ χρεώνουν διάφοροι επιτήδειοι για φυσικοθεραπείες ασθενών με συνέπεια να καταγράφονται συνεχείς υπερβάσεις στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. Παρά το πρόσφατο ψαλίδι φαίνεται ότι κάποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν με σκοπό το κέρδος ακόμη κι όταν οι ασθενείς καθημερινά δέχονται περικοπές σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Οι υπερβάσεις στις χρεώσεις καταγράφονται συνήθως από μεγάλα κέντρα που διπλοχρεώνουν τις φυσικοθεραπείες με διάφορα τρικ, όπως έχει καταγγείλει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Μάλιστα τα μέλη του Συλλόγου έχουν ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να χτυπήσει την παραβατικότητα στον κλάδο.

Σε συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του κλάδου ότι έχει ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου για την ορθή εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Γεγονός που σημαίνει ότι έχουν ξεκινήσει έλεγχοι αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζεται και νέα περικοπή στις παροχές.

Άλλωστε ο κ.Μπέζας υπογράμμισε ότι στόχος είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών του ΕΟΠΥΥ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δωρεάν φάρμακα για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας δίνει ο ΣΦΕΕ

Έρχεται νομοσχέδιο για όλες τις αλλαγές στο φάρμακο! Πως θα συνταγογραφούν οι γιατροί

Επίθεση Άδωνι κατά δημοσιογράφων: «είστε στρουμφάκια και ανακριτές»!

Χημειοθεραπείες έγκλημα στον Ευαγγελισμό! Γιατί λιποθυμούν οι εργαζόμενοι;