ΕΛΕΑΝΑ: Διαδικτυακή εκδήλωση για τους φροντιστές ασθενών με ρευματικά νοσήματα

  • Ρούλα Τσουλέα
εκδήλωση
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 το απόγευμα. Θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα της ΕΛΕΑΝΑ στο Facebook.

Διαδικτυακή εκδήλωση για τους φροντιστές των πασχόντων από ρευματικά νοσήματα διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ). Η εκδήλωση έχει ως θέμα «Φροντιστές: Οι αφανείς ήρωες. Τρόποι ενδυνάμωσης & εκπαίδευσής τους» και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022.

Τα θέματα της εκδήλωσης είναι:

  • «Ο ρόλος του φροντιστή σε άτομα με ρευματικά νοσήματα». Ομιλήτρια: Δέσποινα Τοπάλη, επισκέπτρια Υγείας, Msc, συντονίστρια του Δικτύου Αγωγής Υγείας 3ης ΥΠΕ, γενική γραμματέας Δ.Σ. ΠΣΕΥ.
  • «Ψυχολογική υποστήριξη των φροντιστών». Ομιλήτρια: Βασιλική Οσάνα, ψυχολόγος με εξειδίκευση στην γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (CBT) και στη βραχύχρονη θεραπεία εστιασμένη στη λύση (SFBT).
  • «Ανάπτυξη ικανοτήτων των φροντιστών». Ομιλητής:  Χρήστος Πράπας, λέκτορας Εφαρμογών, Τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΠΑΔΑ, επισκέπτης Υγείας με εξειδίκευση στην ψυχική υγεία

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά (Live), από τις 18.30′ έως τις 19.30′, από τη σελίδα της ΕΛΕΑΝΑ στο Facebook και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών Φαρμασερβ-Lilly και ΒΙΑΝΕΞ.