Εκτός Νοσοκομείων “φακελάκηδες” και κοπανατζήδες! Ποιοι βγαίνουν σε αυτοδίκαιη αργία

  • Iatropedia
Την πόρτα του ΕΣΥ θα πρέπει να κλείσουν πίσω τους όσοι αποδεδειγμένα έχουν παρανομήσει και έχουν πάρει χρήματα για πράξεις στα νοσοκομεία ή απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τη θέση τους. Τι προβλέπεται επ' ακριβώς για την αυτοδίκαιη αργία από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί ο υπουργός δικαιοσύνης με τη ρύθμισή του να αφήνει ανοικτή την πόρτα για φακελάκια στο δημόσιο τομέα, από την άλλη όμως το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης ξεκάθαρα πετά εκτός δημοσίου τομέα άρα και του ΕΣΥ όσους αποδεδειγμένα είχαν οικονομικό όφελος μέσα από την εργασία τους.

Με βάση τις ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσοι έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα στο δικαστήριο είτε έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο και παραπτώματα θα πρέπει να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία. Σημείο βέβαια που έχει ιδιαίτερη σημασία για τα δημόσια νοσοκομεία τη στιγμή μάλιστα που έχουν υπάρξει περιπτώσεις επίορκων τόσο γιατρών όσο και υπαλλήλων του τομέα της Υγείας, που ενώ καταδικάστηκαν επέστρεψαν κανονικά στη θέση τους σαν να μην έτρεχε τίποτε…

Όπως διευκρινίστηκε από το αρμόδιο υπουργείο, για να βγει κανείς εκτός δημοσίου τομέα θα πρέπει να έχει στερηθεί την προσωπική του ελευθερία με απόφαση ή ένταλμα, να έχει εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης, να έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για κακούργημα, ή για περιοριστικώς αναφερόμενα πλημμελήματα, όπως κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία και οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Σημείο που περιλαμβάνει προφανώς και όσους αποδεδειγμένα έχουν λάβει φακελάκια από ασθενείς και έχουν κατηγορηθεί και παραπεμφθεί γι αυτό.

Επίσης σε αυτοδίκαιη αργία μπαίνουν και όσοι τους επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της προσωρινής ή της οριστικής παύσης ή όσοι παραπέμφθηκαν ενώπιον του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου για κάποιο από τα συγκεκριμένα πειθαρχικά παραπτώματα, όπως άρνηση αναγνώρισης του συντάγματος, απόκτηση οικονομικού οφέλους κατά την άσκηση των καθηκόντων, αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη συμπεριφορά, σοβαρή απείθεια, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων, κλπ.

Πάντως σε ότι αφορά τη δωροδοκία η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχει αποσαφηνίσει ότι θεωρεί κοινωνικό έγκλημα τη λήψη χρημάτων από ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νεκρώνει σήμερα η Υγεία! Χωρίς γιατρούς και εργαζόμενους τα νοσοκομεία

Νέες απαιτήσεις τρόικας για τα φάρμακα! Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας

Κρίσιμη μέρα σήμερα για Ντυνάν! Πωλείται ή καταρρέει.

Συμπληρώματα διατροφής και αντιοξειδωτικές ουσίες: Οι μύθοι και η αλήθεια

Οι σκέψεις μιας μητέρας που έχει 2 γιους με εγκεφαλική παράλυση