Έκτακτη σύνοδος του ΠΟΥ για τη Γάζα στις 10 Δεκεμβρίου

  • Iatropedia newsroom
νοσοκομείο
Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, συγκάλεσε τη σύνοδο μετά τη λήψη σχετικού αιτήματος από 14 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του

Έκτακτη σύνοδο του Εκτελεστικού του Συμβουλίου θα πραγματοποιήσει στις 10 Δεκεμβρίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για να συζητήσει τις συνθήκες υγείας στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, συγκάλεσε τη σύνοδο μετά τη λήψη σχετικού αιτήματος από 14 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του, αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον παλαιστίνιο πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Ibrahim Khraishi, η συνάντηση θα επικεντρωθεί κυρίως στη Γάζα, αλλά και στις επιθέσεις στον τομέα της υγείας στη Δυτική Όχθη.

«Θέλουμε να εξουσιοδοτήσουμε τον ΠΟΥ και να καλέσουμε την ισραηλινή πλευρά να μην στοχεύει τον ιατρικό τομέα. Θέλουμε να επιτρέψουμε να γίνουν νέες ιατρικές προμήθειες», είπε στο Reuters, λέγοντας ότι η διπλωματική του αποστολή συντάσσει πρόταση προς εξέταση από το 34μελές συμβούλιο.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν ελάχιστα νοσοκομεία στη Γάζα, λόγω των βομβαρδισμών και της έλλειψης καυσίμων, και αυτά που εξακολουθούν να λειτουργούν κατακλύζονται όλο και περισσότερο από ένα νέο κύμα τραυματιών.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τους απλούς κατοίκους της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, τοποθετώντας κέντρα διοίκησης και όπλα μέσα σε νοσοκομεία και άλλα πολιτικά κτήρια.

Ανώτερος σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε το Σάββατο το Ισραήλ θα διευκολύνει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες της Γάζας καθώς οι μάχες ξεκίνησαν ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

AI και καρκίνος: Αυξάνονται οι συμπράξεις για την ανάπτυξη αντισωμάτων

Μελανιές: Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε