Έκτακτη εισαγωγή παιδικών εμβολίων με αλλαγή στην συσκευασία

  • Iatropedia
Έκτακτη εισαγωγή του παιδιατρικού εμβολίου κατά της ηπατίτιδας Α Havrix 720 elisa units/dose, BT x 1 PF. SYR x 0,5 ml (1 dose) κάνει ο ΕΟΠΥΥ για να σταματήσει η ταλαιπωρία των γονέων που το ψάχνουν. Η διοίκηση του Οργανισμού εξάλλου εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει τις υπηρεσίες της ότι το εμβόλιο θα εξαιρείται από τις διαδικασίες έγκρισης που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το εμβόλιο θα συνταγογραφείται ηλεκτρονικά και η χορήγησή του θα γίνεται από τα φαρμακεία εφόσον υπάρξει και πάλι επάρκεια στην αγορά. Το εν λόγω εμβόλιο βρίσκεται σε έλλειψη από τον Απρίλιο και για την αντιμετώπιση αυτής της έλλειψης με την σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, η εταιρεία που το διακινεί ενημέρωσε ότι έλαβε άδεια έκτακτης εισαγωγής 25.000 συσκευασιών.

Οι ποσότητες αυτές θα διατεθούν στην ίδια τιμή, με μόνη διαφορά στη συσκευασία του: Η νέα μορφή θα είναι σε φιαλίδιο, αντί της προγεμισμένης σύριγγας που περιλαμβάνεται στην τρέχουσα θετική λίστα φαρμάκων.

Να θυμ΄σιουμε ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε τροποποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις διαφόρων εμβολίων στην αγορά.