Έκτακτες εξελίξεις! Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τέρμα στο διάλογο! Ναυάγιο με Άδωνι

  • Iatropedia
Ώρα με την ώρα αλλάζει το τοπίο στις σχέσεις κυβέρνησης-γιατρών ΕΟΠΥΥ καθώς εκεί που όλοι ήλπιζαν ότι θα ξεκινούσε διάλογος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, το σκηνικό άλλαξε και πάλι: Οι εκπρόσωποι των γιατρών μετέβησαν στο γραφείο του Άδωνι για να συμφωνήσουν για το πότε θα συνομλήσουν επίσημα και ο υπουργός Υγείας επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης οι οποίες περιλαμβάνουν άμεση έναρξη της διαθεσιμότητας. Έτσι οι γιατροί σκοπεύουν στην αυρίανή τους γενική συνέλευση να αποφασίσουν συνέχιση των κινητοποιήσεων. Νωρίτερα οι επικεφαλής των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δήλωναν μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ότι θα κάνουν διάλογο με τον υπουργό Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αλλάζει άρδην το τοπίο στο απεργιακό μέτωπο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ καθώς η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ΠΙΣ άνοιξε την πόρτα του διαλόγου του κλάδου με τον Άδωνι Γεωργιάδη πόρτα η οποία όμως …εκλεισε πριν ακόμη ανοίξει.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι αποφασίζουν αύριο για το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων πέρασαν την πόρτα της οδού Αριστοτέλους για να συνομιλήσουν με τον κ.Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τον κ.Χρονόπουλο ο διάλογος θα γίνει ανεξάρτητα από την απεργία για την οποία ούτως ή άλλως θα αποφανθούν τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα αύριο.

Πάντως φαίνεται πως ο διάλογος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και εν μέσω απεργιών παρότι όλα δείχνουν ότι ο κλάδος θα κάνει πίσω και θα δώσει ένα περιθώριο στην κυβέρνηση να ικανοποιήσει κάποια αιτήματα ως ένδειξη καλής θέλησης.

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει τις αρχικές της προθέσεις αν και ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε διαλλακτικός κατά τη συνάντηση με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Άλλωστε τα σχέδια Άδωνι για διαθεσιμότητα προχωρούν κανονικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελπίδα για διάλογο μετά την συνάντηση γιατρών με Σαμαρά: Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός

Τα είπαν οι γιατροί στο Σαμαρά: Τα αιτήματα και τα παράπονα τους!

Αύριο οι τελικές αποφάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Αττικής! Απεργία ή ανακωχή

Προς αναζήτηση…ρευστού ο ΕΟΠΥΥ! Τα κουρεμένα κονδύλια και η μειωμένη κρατική συμμετοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ