Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα

  • Γιάννα Σουλάκη
προσλήψεις
Νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Πάνω από 300 έλεγχοι θα γίνουν έως την Κυριακή στην Ελλάδα. Τι θα ισχύσει από τις 14 Ιουλίου.

Η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε και μετά την έξαρση των  κρουσμάτων  κορονοϊού ανακοινώθηκαν νέα μέτρα από τον Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας:

«Με ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα, η Πατρίδα μας αναδείχθηκε σε διεθνές πρότυπο στον πόλεμο κατά του κορονοϊού. Τονίσαμε, πως γυρίζουμε στη «νέα κανονικότητα», τηρώντας τις συστάσεις των ειδικών. Τονίσαμε, πως ανοίγουμε τις πύλες της χώρας, χωρίς καμιά έκπτωση στα ζητήματα δημόσιας υγείας. Τονίσαμε ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα, χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί, να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο  εφησυχασμό. Διότι ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται, από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης.

Υπαγορεύει ταυτόχρονα, πρόσθετα μέτρα, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις. Κυρίως, από τις γειτονικές, βαλκανικές χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από ευρεία τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη, αποφασίστηκε:

1ον. Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

2ον. Η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

3ον. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Η Κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις της, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: Newsit.gr