Εξώδικο Άδωνι Γεωργιάδη σε Αντώνη Μπαλωμενάκη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το είπε και το έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης: Απέστειλε σήμερα εξώδικο στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Για πρωτοφανή κίνηση που εκλαμβάνεται ως απόπειρα απειλής και εκβίασης, έκανε λόγο ο Αντώνης Μπαλωμένακης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον Αντώνη Μπαλωμενάκη για υπέρβαση εξουσίας, λέγοντας ότι ο ίδιος διέρρευσε το πόρισμα στα ΜΜΕ και ότι η Επιτροπή απεφάνθη και για την περίοδο μετά τη λήξη της θητείας του ως υπουργού Υγείας.

Άδωνις Γεωργιάδης: Μετά από δύο χρόνια διασυρμού λένε να ελεγχθώ για ηθική αυτουργία για 3 πλημμελήματα

Σε ό,τι αφορά δε τις 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ για την οποία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν περαιτέρω διερεύνηση για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας, ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι η υπόθεση έχει εξεταστική από τη Δικαιοσύνη.

Στο 158 σελίδων πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είδε χθες το φως της δημοσιότητας αναφέρονται μεταξύ άλλων:

– Για τον κ. Γεωργιάδη ότι «πιθανολογούμε ότι σειρά περιστατικών συγκροτούν την ποινικοδικονομική έννοια των ενδείξεων για την τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων».

– Για τον κ. Δ. Αβραμόπουλο ότι «ήταν σε απόλυτη γνώση του τότε αρμόδιου υπουργού κ. Αβραμόπουλου» η περίπτωση αγοράς κτιρίου το 2008, που από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων αποδεικνύεται ότι η επιλεγείσα διαδικασία στο σύνολό της δεν ήταν σύννομη και οδηγήθηκε στο υπερβολικό τίμημα των 11 εκατ. ευρώ, με αντικειμενική αξία μόλις 3 εκατ. ευρώ».

– Για έλλειμμα ΚΕΕΛΠΝΟ ότι «εμφανίζονται στους απολογισμούς χρήσης 2010-2014 αρνητικές διαφορές 89 εκατ. ευρώ».

– Για διαφημιστική δαπάνη ότι «πληρωμή σε έντυπα και ιστοσελίδες μηδενικής επισκεψιμότητας και απευθείας ανάθεση διαφημιστικών εκστρατειών σε συγκεκριμένα διαφημιστικά γραφεία».