Εξηγήσεις για την εφημερία- κόλαση στο Αττικό από τη διοίκηση και το ΥΥΚΑ

Το Iatropedia που σχολίασε χθες ότι τα όσα έλαβαν χώρα στη χθεσινή γενική εφημερία του Νοσοκομείου "Αττικό" δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο ή ασυνήθιστο για μεγάλο νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνει με την σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του ιδρύματος.

Αναφέρουν συγκεκριμένα στην ανακοίνωση:

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από την έναρξη της εφημερίας, Τρίτη 15-01-2019 08.00 πμ έως και το κλείσιμο αυτής, Τετάρτη 16-01-2019 08.00 μμ, υποδέχτηκε 810 περιστατικά, εκ των οποίων τα 210 εισήχθησαν για περαιτέρω νοσηλεία. Η εικόνα της χθεσινής εφημερίας κατά την οποία το νοσοκομείο υποδέχτηκε σημαντικό αριθμό περιστατικών, πολλά από τα οποία χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθόσον αντιστοιχεί σε μία τυπική εφημερία χειμερινής περιόδου.

Στο απροχώρητο η κατάσταση στο ΓΠΝ Αττικό: Ράντζα και απαξίωση στην εφημερία

Οι 587 καλυμμένες κλίνες ενισχύθηκαν με 121 επικουρικές κλίνες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών του Νοσοκομείου. Επίσης, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, έγινε ανάσχεση και ανακατεύθυνση των περιστατικών προς άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι, η ύπαρξη επικουρικών κλινών αποτελεί  φαινόμενο διαχρονικό και χρονολογείται από την ένταξη του Νοσοκομείου μας στην 24ωρη εφημέρευση (4ος/2011) και δεν έκανε την εμφάνισή του τώρα.

Προφανώς αυτό το φαινόμενο δημιουργεί δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο και δυσκολεύει τη φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού για αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών. Είναι γνωστό πάντως ότι για την αντιμετώπιση του το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται, σε συνεργασία με την 1η και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), ένα νέο μοντέλο εφημερίας των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου σε συνδυασμό με την προσεχή ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)   με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν