‘Εκρηξη σε ΑΤΜ στο Δρομοκαϊτειο – Ανεπαρκή φύλαξη του νοσοκομείου καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΑΤΜ
Εκρηξη για τρίτη φορά στο ΑΤΜ του Δρομοκαϊτειου νοσοκομείου, σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα. Ελλιπέστατη φύλαξη εξαιτίας περικοπών, καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τέσσερις άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε ημιφορτηγάκι, επιχείρησαν τα ξημερώματα να παραβιάσουν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης ΑΤΜ του Δρομοκαϊτειου, το οποίο βρισκόταν εντός του νοσοκομείου.

Κατάφεραν να εισβάλλουν στο νοσοκομείο από την πίσω πλευρά, αφού έσπασαν το λουκέτο της πίσω πόρτας, από την οδό Αγίας Βαρβάρας. Αφού σκαρφάλωσαν σε κάγκελα ύψους 3 μέτρων εισέβαλαν στο προαύλιο και κατευθύνθηκαν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, όπου βρίσκεται το ΑΤΜ. Παραβίασαν το παράθυρο των εξωτερικών ιατρείων και με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ανατίναξαν το μηχάνημα. Ομως εκείνη τη στιγμή, χτύπησε ο συναγερμός.

Τρομοκρατημένοι οι δράστες και χωρίς να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό, επιβιβάστηκαν στο φορτηγάκι και επιχείρησαν να βγουν από το νοσοκομείο. Τελικά εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή πεζοί.

Τρομοκρατημένο το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς είναι η τρίτη φορά

Είναι η τρίτη φορά σε σύντομο διάστημα που συμβαίνει έκρηξη σε ΑΤΜ του νοσοκομείου”, τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος καταγγέλει ότι η φύλαξη του νοσοκομείου είναι ελλιπέστατη.

“Αυτή τη στιγμή το προσωπικό είναι κατατρομοκρατημένο, γιατί το νοσοκομείο είναι 400 στέμματα και βρίσκεται μέσα σε δάσος. Χρειάζεται πολύ προσωπικό για τη φύλαξη και οι 9 φύλακες δεν επαρκούν να καλύψουν με ασφάλεια το Δρομοκαϊτειο. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα θα έπρεπε να είναι 22 φύλακης. Τρίτη φορά και κανένα μέτρο!”, λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν