ΕΚΠΑ: Εγκαίνια Τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Β’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΚΠΑ
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 η τελετή εγκαινίων του Τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Β΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ,

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 η τελετή εγκαινίων του Τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Β΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, παρουσία πολλών διακεκριμένων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και του ιατρικού χώρου.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο. Κύριοι ομιλητές ήταν  ο πρόεδρος της Εφορείας του Αρεταιείου Νοσοκομείου, καθηγητής Γεώργιος Πολυμενέας και ο διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής και αντιπρόεδρος της Εφορείας, καθηγητής κος Ευθύμιος Δεληγεώρογλου.

Το Τμήμα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, μετά την ανακαίνιση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, είναι εφοδιασμένο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Στελεχώνεται από κορυφαίους επιστήμονες του χώρου και θα προσφέρει ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε πολλά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας.

Η λειτουργία ενός τέτοιου Τμήματος στο πλαίσιο μιας Πανεπιστημιακής Κλινικής και στους χώρους ενός Δημόσιου Νοσοκομείου έχει εξέχουσα σημασία. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η οικονομική δυσχέρεια πλήττει ολοένα περισσότερα ζευγάρια τα οποία έχουν ανάγκη τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για να ολοκληρώσουν την οικογένειά τους.

Το ΕΚΠΑ έδειξε έμπρακτα τον κοινωνικό χαρακτήρα του Αρεταιείου Νοσοκομείου, στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου.