Εκλογές τέλος: Επανέρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και …κάποιοι από τους υπουργούς της;

  • Iatropedia
Μέχρι να αναλάβει τα ηνία της Αριστοτέλους ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, το κλίμα ήταν σαφές: Η ηγεσία Κουρουμπλή- Ξανθού έχαιρε της απολύτου αποδοχής και ικανοποίησης του πρωθυπουργού, ανεξαρτήτως αν το ίδιο ένιωθαν οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ και οι φαρμακοβιομήχανοι... Μετά από 15 ημέρες αληθινό έργο και υπερπροσπάθειας όμως της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η επιλογή μάλλον θα είναι δύσκολη!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κάποιοι αξίζουν επιβράβευσης. Είναι γεγονός! Μέσα σε 15 ημέρες έκαναν πολλά βήματα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και ανθρωπιστικής «βόμβας» που ονομάζεται μετανάστες, πλήρωσαν, έκαναν διορισμούς, εφήρμοσαν μνημονιακές δεσμεύσεις για την τιμολόγηση των φαρμάκων… Γενικά έπραξαν τα δέοντα παρά το σύντομο της διακυβέρνησής τους.

Καθώς όμως και οι …προηγούμενοι είχαν την έξωθεν καλή μαρτυρία τουλάχιστον σε ό,τι αφορούσε τα μέλη της κυβερνήσεώς τους, η επιλογή για τον κ. Τσίπρα θα είναι μάλλον δύσκολη.

Μετά τις χθεσινές χαρές και την άμεση επιλογή επανασυμπόρευσης με το ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο, από Τετάρτη- Πέμπτη αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα… Και αναφερόμαστε τόσο στην επιλογή των προσώπων που θα επανδρώσουν τα υπουργεία και τους φορείς- κλειδιά, όσο και για φοροεπιδρομές και λοιπά δεινά που προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο.

Οι πληροφορίες ανέφεραν μέχρι πριν από 18 ημέρες ότι οι κ.κ. Κουρουμπλής και Ξανθός θα επιστρέψουν πολύ σύντομα στα γραφεία τους στην Αριστοτέλους. Αλλά μετά το τόσο καλό έργο του καθηγητή Θάνου Δημόπουλου και την μοιραία σύγκριση που έκαναν όλοι, άραγε ποιο όνομα θα δούμε δίπλα στην παραπομπή «υπουργός Υγείας» στα χαρτιά του νέου πρωθυπουργού;