Εκλογές γίνονται την Κυριακή ή κάτι δεν κατάλαβα;

  • Iatropedia
Τρία 24ωρα πριν από τις εκλογές και η υφυπουργός Υγείας (αλλά και υποψήφια στην Β’ Αθηνών), Κατερίνα Παπακώστα εγκαινίασε στο Δημαρχείο Περιστερίου, μαζί με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη τον πρώτο Σταθμό Μητρικού Θηλασμού. Η λειτουργία του θα είναι πιλοτική και θα είναι ανοιχτός όλο το 24ωρο... Παρότι η δημιουργία ενός τέτοιου σταθμού προάγει κάτι θετικό και πολιτισμένο, λίγα 24ωρα πριν από τις κρίσιμες αυτές εκλογές με τα τόσα διακυβεύματα προκαλεί τουλάχιστον την απορία.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η απερχόμενη και ομολογουμένως άκρως δραστήρια υφυπουργός Υγείας πάντως δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον μητρικό θηλασμό. Οι μητέρες με τα βρέφη τους, είτε βρίσκονται στην αγορά, είτε συναλλάσσονται με τις δημόσιες υπηρεσίες ή με το Δήμο, θα μπορούν πλέον να απευθύνονται, όποτε θελήσουν 24 ώρες, στις οργανωμένες υπηρεσίες θηλασμού που προσφέρονται στον Σταθμό Μητρικού Θηλασμού. Έτσι επιτυγχάνεται η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας στα βρέφη, αλλά και στις μητέρες».

Η κ. Παπακώστα, θα επισκεφτεί σήμερα και το Δήμο Γαλατσίου, όπου μαζί με τον Δήμαρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο θα συζητήσουν τις διαδικασίες για την ίδρυση Χώρου Μητρικού Θηλασμού και στο Δήμο Γαλατσίου.

Πότε, από ποια κυβέρνηση, με ποια ηγεσία του υπουργείου Υγείας και γενικά απορίας άξιο είναι πότε θα προαχθεί με νόμο του κράτους η κοινή λογική…;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο θηλασμός προφυλάσσει τα βρέφη, από πνευμονία και διάρροια

Τα μωρά που θηλάζουν κλαίνε περισσότερο, αλλά είναι υγιέστερα