Έκκληση του υπουργού Ναυτιλίας: «Να φορούν όλοι μάσκες στα πλοία» – Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή των ειδικών

  • Γιάννα Σουλάκη
μάσκες
Το θέμα της χρήσης μάσκας επανέρχεται με επιτακτικό τρόπο στην κοινωνία, όσο αυξάνονται τα κρούσματα λόγω της Όμικρον 4 και 5, αλλά και οι νοσηλείες ασθενών με Covid-19. Να φορούν τη μάσκα τους σε εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός, ζήτησε από τους επιβάτες των πλοίων ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Kάλεσμα προς όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία, ενόψει των καλοκαιρινών τους διακοπών, να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και να φορούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου, απηύθυνε σήμερα στο πλαίσιο περιοδείας του από τη Νάξο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός, μετά την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών στα νοσοκομεία λόγω Covid-19, τόνισε πως το λιμενικό σώμα ενισχύει την ασφάλεια στις θάλασσες και στις παραλίες, όμως χρειάζεται η ατομική και η προσωπική ευθύνη όλων μας, όπως είπε.

«Καλό καλοκαίρι είναι το ασφαλές καλοκαίρι. Καλώ και παρακαλώ όλους και όλες να φορούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων αλλά και στους ανοιχτούς, αν υπάρχει συνωστισμός και να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα.»

Το θέμα επαναφοράς της μάσκας στο τραπέζι των ειδικών την Τετάρτη (6/7)

Στο θέμα της επαναφοράς της μάσκας, αναφέρθηκε χθες και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Δημήτρης Παρασκευής, ο οποίος αποκάλυψε πως «για τις συστάσεις για τη χρήση της μάσκας θα εξεταστεί από την επιτροπή βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων», προσθέτοντας επίσης, πως η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες που διατήρησε τη χρήση μάσκας, όταν άλλες χώρες την είχαν καταργήσει νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, αυτό που θα κρίνει την τελική απόφαση για τη χρήση της μάσκας και το αν θα υπάρξει τυχόν επαναφορά σε προηγούμενες υποχρεωτικές χρήσεις θα είναι οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες, δηλαδή οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι:

«Αυτό που έχει σημασία είναι ποια θα είναι η πίεση στο ΕΣΥ που εκτιμάται ότι θα είναι σε χαμηλά επίπεδα» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ προσθέτοντας ότι «η αύξηση στις νοσηλείες είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων».

Να σημειωθεί πως το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα, τα σούπερ μάρκετ και άλλους κλειστούς χώρους, αναμένεται να τεθεί ξανά επί τάπητος στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν