Έκκληση εθελοντισμού και αλληλεγγύης από τον ΙΣΑ και τον ΙΣΘ

  • Iatropedia
Να σπεύσουν οι γιατροί να προσφέρουν εθελοντικά και φυσικά χωρίς ιατρική αμοιβή τις υπηρεσίες τους ζήτησε προ ολίγου το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από τα μέλη τους.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το καλύτερο πρόσωπό της δείχνει η ελληνική ιατρική οικογένεια καθώς από το πρωί πολλοί γιατροί, ακόμα και μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνουν ότι θα εξετάζουν τους πολίτες δωρεάν όσο είναι κλειστές οι τράπεζες…

Στο κλίμα αυτό αλληλεγγύς, ο ΙΣΑ ζήτησε με ανακοίνωσή του που κοινοποίησε και στα ΜΜΕ, έκκληση στα μέλη του να εκδίδου μηδενική απόδειξη παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς τους. Αντίστοιχη ενημέρωση απέστειλε στα μέλη του και ο ΙΣΘ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ενόψει των κρίσιμων στιγμών για το σύνολο των Ελλήνων Πολιτών, την αποστέρησή τους από τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε χρήματα για την κάλυψη του συνόλου των βιοτικών αναγκών τους, καλεί και συνιστά στα μέλη του με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης και πίστης στον Όρκο του Ιπποκράτη να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, εφόσον απαιτείται, απέχοντας από τη λήψη οποιασδήποτε ιατρικής αμοιβής, εκδίδοντας μηδενική απόδειξη παροχής υπηρεσιών, τουλάχιστον για το διάστημα έως 6.7.2015.

Το ιατρικό σώμα, υπήρξε τα τελευταία έτη και θα συνεχίσει να είναι αρωγός του Έλληνα πολίτη στις κρίσιμες αυτές στιγμές.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΙΣΘ:

“Με δεδομένο ότι από σήμερα το πρωί ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καλούμαστε όλοι στην έκτακτη αυτή περίσταση να συμπεριφερθούμε ανάλογα.

Τις επόμενες ημέρες, όλοι εμείς, οι ιατροί της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει με ηρεμία , ψυχραιμία, νηφαλιότητα και συγκατάβαση να συνεχίσουμε την άσκηση των καθηκόντων μας.

Λαμβάνοντας υπόψη την έκτακτη οικονομική δυσκολία των συμπολιτών μας, το Διοικητικό Συμβούλιο σας καλεί να εξυπηρετείτε – στο διάστημα αυτό – τους ασθενείς κανονικά χωρίς να λαμβάνετε αμοιβή από όσους αδυνατούν και έχουν ανάγκη ιατρικών υπηρεσιών”.