Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας 2015 στη Λάρισα

Αυξάνονται συνεχώς και στη χώρα μας οι ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια και οι ενημερωτικές εκδηλώσεις όπως και τα συνέδρια των ειδικών γιατρών είναι απαραίτητα για τον συντονισμό όλων.

"Η χρόνια νεφρική νόσος τελικού σταδίου παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα και συνιστά σήμερα ένα βαρύτατο κοινωνικό φορτίο". Αυτά αναφέρει ο καθηγητής Νεφρολογίας Ιωάννης Στεφανίδης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Νεφρολογικού Συμποσίου Κεντρικής Ελλάδας 2015, το οποίο ξεκινά αύριο τις εργασίες του στη Λάρισα. Παρόλο που ο επιπολασμός στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι σε σύγκριση μικρότερος από ότι στις Η.Π.Α. φαίνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι και εδώ ο συνολικός αριθμός των αρρώστων με Χ.Ν.Α. τελικού σταδίου αυξάνεται συνεχώς. Για τον λόγο αυτό, ιδιαίτερη βαρύτητα επέχουν στις νεφροπάθειες, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η ορθή θεραπεία. Το Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδος 2015 φιλοδοξεί να γίνει αρωγός στην προσπάθεια αυτή, καταλήγει ο ίδιος.

Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι να παρουσιαστούν σύγχρονες εξελίξεις στη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των νεφρικών παθήσεων. Το πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή και περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και κλινικά φροντιστήρια. Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες με καταξιωμένο έργο στη Νεφρολογία και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες. Η νοσηλευτική ημερίδα, η οποία θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, θα συμβάλλει στον εμπλουτισμό της επίλεκτης θεματολογίας του. Παράλληλα, θα δοθεί βήμα σε νεότερους, ταλαντούχους επιστήμονες με σκοπό την ευρύτερη προώθηση της νέας γνώσης και τη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων.

Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, προστίθεται, είναι η επακόλουθη παθολογική κατάσταση μιας προοδευτικής και μη αναστρέψιμης καταστροφής νεφρώνων που έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση όλων των απεκκριτικών (σπειραματικών, σωληναριακών) και των ενδοκρινικών λειτουργιών των νεφρών, η οποία αναπτύσσεται βαθμιαία σε χρονικό διάστημα μηνών ή ετών.

Από αύριο Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, η Νεφρολογική Κλινική της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει στη Λάρισα το Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας 2015. Tο Συμπόσιο βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής και οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του ξενοδοχείου Larissa Imperial.

Το Συμπόσιο αυτό έρχεται για 3η συνεχή χρονιά να αναδείξει ένα αδιάλειπτο κλινικό και επιστημονικό έργο στην υπηρεσία των ασθενών και της κοινωνίας. Το έργο αυτό επιτελείται από ιδρύσεως του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λαρίσης με υποδειγματικό τρόπο, ακόμη και σήμερα μέσα στην κρίση, παρά τις συχνά ανορθολογικές ελλείψεις μέσων, προσωπικού και υποδομών, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν