Εκδήλωση με θέμα τον ρόλο του αθλητισμού στην ανάπτυξη των παιδιών με αναπηρία

  • Ρούλα Τσουλέα
αναπηρία
Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Συζήτηση με θέμα τον ρόλο του αθλητισμού στην ανάπτυξη των παιδιών με αναπηρία διοργανώνει το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας/Sports Excellence της Α’ Ορθοπεδικής Χειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 19.30′.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Γ’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και με το ΚΠΙΣΝ. Στόχος της είναι να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία, δεδομένου και του ισχυρού συμβολισμού της συγκεκριμένης ημέρας.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο αθλητισμός κατέχει πολυδιάστατο ρόλο στην ψυχική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Επιπλέον, συμβάλλει σημαντικά στη δυνατότητά τους να διεκδικούν ίσες ευκαιρίες στην καθημερινότητά τους.

Εξίσου σημαντική όμως είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με αναπηρία, στον αθλητισμό.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες και εκλεκτοί καλεσμένοι θα συζητήσουν με ενσυναίσθηση, τονίζοντας την ανάγκη καταπολέμησης κάθε μορφής διάκρισης και αποκλεισμού των μαθητών με αναπηρία και αποστέλλοντας μήνυμα έμπρακτου σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης Action for Kids with Disabilities. Την δράση αυτή σχεδιάζει και υλοποιεί το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας/Sports Excellence της Α’ Ορθοπεδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την σελίδα της συζήτησης.