Εκδήλωση για το στρες στην εποχή της πανδημίας

  • Ρούλα Τσουλέα
εκδήλωση
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Αθήνα, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022. Ώρα έναρξης: 19:30.

Εκδήλωση με θέμα το στρες στην εποχή της πανδημίας διοργανώνουν το Hellenic American University και το Ινστιτούτο Ψυχοσωματικής Ιατρικής, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ρένου-Παναγιώτη Ρώτα.

Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο, ο Ρένος-Παναγιώτης Ρώτας έφερε στην Ελλάδα την Ψυχοσωματική Ιατρική από το Φράϊμπουργκ της Γερμανίας το 1964. Στο πλαίσιο της πολυσχιδούς δραστηριότητάς του ίδρυσε την Ελληνική Ιατρική Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Ψυχοσωματικών Προβλημάτων. Το Ινστιτούτο Ψυχοσωματικής Ιατρικής εγκαινιάζει μια νέα εποχή, τιμώντας τη μνήμη του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, 10680) στην Αθήνα την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022. Θα αρχίσει στις 19:30′.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

  • Βασίλης Ρώτας, παθολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής. Θέμα: «Ο Ρένος-Παναγιώτης Ρώτας – η Ψυχοσωματική Ιατρική και η δράση του Ινστιτούτου»
  • Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής-διευθυντής του Τομέος Ανθρώπινων Ρετροϊών στο Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου (NCI) των ΗΠΑ. Θέμα: «Στρες και COVID-19»
  • Ηλίας Αγγελόπουλος, ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ. Θέμα: «Εγκέφαλος και placebo effect»
  • Γεώργιος Χρούσος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ. Θέμα: «Ομοιόσταση, στρες και Ψυχοσωματική Ιατρική»
  • Dario Boschiero, μηχανικός Βιοϊατρικής. Θέμα: «Τεχνολογικές εξελίξεις στην μελέτη του στρες» (Technological advances in the study of stress)
  • Χρήστος Γιαπιτζάκης, αναπληρωτής καθηγητής Γενετικής ΕΚΠΑ. Θέμα: «Επικούρεια φιλοσοφία και διαχείριση του στρες»

Η είσοδος για το κοινό στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στον τηλεφωνικό αριθμό: 210-3680052.