Εκδήλωση για την προάσπιση της υγείας των εφήβων στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού

  • Ρούλα Τσουλέα
εκδήλωση
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας και των προγραμμάτων που απευθύνονται στους εφήβους.

Εκδήλωση για την προάσπιση της υγείας των εφήβων θα διεξαχθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού με πρωτοβουλία του προγράμματος της Unesco για την Παγκόσμια Υγεία & Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας και των προγραμμάτων που απευθύνονται στην εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές που θα συμμετάσχουν θα φωτίσουν την ανάγκη εφαρμογής προγραμμάτων:

  • Πρόληψης, πρώιμης ανίχνευσης και παρέμβασης για συμπεριφορές υψηλού κινδύνου (εκφράσεις βίας,  διατροφικές παρεκτροπές, εξάρτηση από οθόνες κ.α.)
  • Ενίσχυσης της ολιστικής υγείας με στόχο την κατάκτηση ευεξίας (wellbeing) και την δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης υγιών, λειτουργικών και ευτυχισμένων μελλοντικών ενηλίκων

Στην εκδήλωση θα τονιστεί επίσης η ανάγκη ανάπτυξης υπηρεσιών Υγείας που θα είναι «φιλικές» για τους εφήβους και θα καλύπτουν ανάγκες:

  • Οργανικής και ψυχοκοινωνικής υγείας
  • Ενίσχυσης της λειτουργικής γονεϊκότητας

Θα παρουσιασθούν επίσης προγράμματα για την πρόληψη και αντιμετώπιση:

  • Της παιδικής κακοποίησης
  • Της διαδικτυακής εξάρτησης

Τέλος, θα παρουσιασθούν προγράμματα για την κοινωνική συναισθηματική ενίσχυση με καλλιέργεια των δεξιοτήτων ζωής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, 10.00-14.00, στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών θα ακολουθήσει βράβευση της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ – Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” ως «φιλικής» για τους εφήβους υπηρεσίας που εφαρμόζει κοινωνική συναισθηματική ενδυνάμωση.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Πρυτανείας και της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού.