Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες από την Καρδιά του Παιδιού

  • Ρούλα Τσουλέα
συγγενείς καρδιοπάθειες
Η Καρδιά του Παιδιού διοργανώνει στις 15 Φεβρουαρίου ενημερωτική εκδήλωση για τις συγγενείς καρδιοπάθειες στην Αθήνα.

Με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, τα οποία μπορεί να απειλήσουν τη ζωή τους, γεννιούνται κάθε χρόνο 800 έως 1.000 παιδιά στη χώρα μας. Τα παιδιά αυτά πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες, δηλαδή από εκ γενετής δυσπλασίες στην καρδιά ή στα αγγεία.

Οι συγγενείς καρδιοπάθειες απειλούν τα μωρά από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής τους. Χωρίς την έγκαιρη, κατάλληλη θεραπεία μπορεί να προκαλέσουν περισσότερους θανάτους κατά το πρώτο έτος ζωής απ’ οποιαδήποτε άλλη γενετική ανωμαλία.

Τα καλά νέα είναι ότι με τη σωστή διάγνωση και την έγκαιρη αντιμετώπιση το τουλάχιστον 80% των μικρών ασθενών θα επιζήσουν με πολύ καλή ποιότητα ζωής. Θα ενταχθούν επίσης πλήρως στο κοινωνικό σύνολο και θα έχουν ένα άκρως ικανοποιητικό προσδόκιμο επιβίωσης.

Η 14η Φεβρουαρίου τιμάται διεθνώς ως Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Είναι όμως και η Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Στόχος της ημέρας είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τις ανάγκες και τα προβλήματα των πασχόντων παιδιών.

Δράση ενημέρωσης στην Αθήνα

Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού» η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Γιορτάζουν όλοι οι μικροί μαχητές της ζωής που έχουν παλέψει για την καρδιά τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, ο σύλλογος μας προσκαλεί όλους το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens (πλησίον ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσας). Από τις 12 το μεσημέρι εώς τις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Οι εθελοντές της «Καρδιάς του Παιδιού» θα βρίσκονται στον 1o όροφο του εμπορικού κέντρου και θα διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό του συλλόγου. Θα μοιράζουν επίσης δωράκια στους επισκέπτες. Ανάμεσα στους εθελοντές θα βρίσκονται και επαγγελματίες make up artists από την Σχολή Επαγγελματικού Μακιγιάζ Beauty Point Academy. Οι ειδικοί του μέικ απ θα κάνουν δωρεάν face painting με θέμα την καρδιά, σε μικρούς και μεγάλους.

Σκοπός της «Καρδιάς του Παιδιού» είναι η ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού σχετικά με τις  συγγενείς καρδιοπάθειες και ταυτοχρόνως η διάδοση του έργου του συλλόγου.