ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης: Με μειωμένη δύναμη λόγω κακοκαιρίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πολλές ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για τη μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης καθώς το ΕΚΑΒ αδυνατούσε να εξυπηρετήσει περιοχές της πόλης με αυξημένη χιονόπτωση...

Τα προβλήματα στο ΕΚΑΒ ήταν πολλαπλά και αναδεικνύουν την αδυναμία αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών από τον μηχανισμό της πόλης…

Πρώτα από όλα, κάποιοι από τους διασώστες και τους οδηγούς των ασθενοφόρων που είχαν βάρδια το προηγούμενο διήμερο, αποκλείστηκαν στα σπίτια τους και  δεν κατάφεραν να φτάσουν την υπηρεσία τους. Το αποτέλεσμα ήταν αντί να βρίσκονται στο δρόμο όπως κάθε Σαββατοκύριακο 20 ασθενοφόρα ανά βάρδια, το Σαββατοκύριακο των Θεοφανείων να κυκλοφορούν 18 ασθενοφόρα στη πρωινή βάρδια και 17 στη βραδυνή.

Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Αγγελική Τσιούπα, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα. Αλλά όσοι δεν μπορούσαν να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ζήτησαν την βοήθεια της Πυροσβεστικής και αυτό είναι καταγεγραμμένο.

Τι φαίνεται από τα αρχεία της Πυροσβεστικής

Από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου, μεταφέρθηκαν με οχήματα της Πυροσβεστικής 40 ασθενείς – κυρίως νεφροπαθείς – από διάφορες πόλης της Μακεδονίας, της Εύβοιας, της Λευκάδας και της Φθιώτιδας.

Υπήρξαν ωστόσο και περιπτώσεις που η Πυροσβεστική μετέφερε φάρμακα, ενώ σε μια περίπτωση οι πυροσβέστες μετέφεραν θερμαντική συσκευή σε υπερήλικα καρδιοπαθή στην Τσούκα Φθιώτιδας.