ΕΚΑΒ: Καθυστέρησε … 5 ώρες να παραλάβει ασθενή – ΕΔΕ διέταξε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΚΑΒ
Πρωτοφανής καθυστέρηση στη διακομιδή ασθενούς σε νοσοκομείο, κατέληξε στον θάνατό της. Ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό διέταξε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος δηλώνει ότι θα αποδοθούν ευθύνες.

Επί 5 ολόκληρες ώρες οι συγγενείς περίμεναν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την παραλάβει ασθενή (σοβαρό παθολογικό περιστατικό) από τον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών. Το ασθενοφόρο δεν ήρθε ποτέ και η ασθενής κατάληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου μεταφέρθηκε ώρες αργότερα με ιδιωτικό μέσο. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 4/6 το μεσημέρι.

«Είναι πρωτοφανές αυτό το περιστατικό για το ΕΚΑΒ. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) θα δείξει ποια είναι τα αίτια της καθυστέρησης», δηλώνει στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

ΕΚΑΒ: Μετακινούνται διασώστες στα νησιά

Παρά το γεγονός ότι καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στα πληρώματα του ΕΚΑΒ, η ΕΔΕ θα ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση και θα διαλευκάνει εάν υπήρξε και εσφαλμένη διαχείριση της κατάστασης από την πλευρά των εργαζομένων.

Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες άνοιξε η πλατφόρμα για την πρόσληψη 900 διασωστών του ΕΚΑΒ. Όμως, στο μεταξύ, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου μετακινήθηκαν πολλοί διασώστες στα νησιά, με αποτέλεσμα να «αποψιλωθεί» η πρωτεύουσα από πληρώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν