ΕΚΑΒ: Επίσχεση εργασίας από αύριο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη για τα δεδουλευμένα τους εκτός έδρας, τα εξαιρέσιμα και νυχτερινά, με αποτέλεσμα να ξεκινούν από αύριο κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρουν από το Σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, δεν δόθηκε καμία απολύτως λύση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στα θεσμικά και οικονομικά τους προβλήματα κι έτσι δεν έχουν άλλη λύση από το να προχωρήσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων που λήφθηκαν προ ημερών σε γενικές συνελεύσεις.

Η έναρξη της επίσχεσης γίνεται αύριο Τετάρτη 9/12 και έπεται συνέχεια εφόσον δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη εκ μέρους της ηγεσίας του ΥΥΚΑ.

Διαβάστε εδώ την σχετική ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 07-12-2015

ΘΕΜΑ: Επίσχεση εργασίας

Δυστυχώς μετά και την συνάντηση που είχαμε με τον Αν. Υπουργό Υγείας κο Πολάκη, στην οποία του είχαμε επισημάνει τόσο τα οικονομικά προβλήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, όσο και τα θεσμικά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους μέχρι και σήμερα, δεν δόθηκε καμία απολύτως λύση.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια ανοχής στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, όπως αμοιβές εκτός έδρας από τον Δεκέμβριο 2014 έως και σήμερα, εξαιρέσιμα, νυχτερινά και αργίες Δεκεμβρίου 2014 και από Σεπτέμβριο 2015 έως και Νοέμβριο 2015, υλοποιώντας και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων εξουσιοδότησαν το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ για έναρξη επίσχεσης εργασίας από Τετάρτη 9-12-15.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν