ΕΚΑΒ: Ακόμα και προσλήψεις με «εποχικούς» σκέφτεται η ηγεσία του υπουργείου

  • Iatropedia
Προσλήψεις εποχικών ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας για τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού. Την ίδια ώρα, προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη 200 μόνιμων διασωστών ώστε να καλυφθούν τα βασικά κενά στο ΕΚΑΒ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ως το φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 200 διασωστών στο ΕΚΑΒ ως πρώτο «κύμα» από τις συνολικά 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόσληψης εποχικού προσωπικού, ώστε να σταματήσει η πρακτική να παίρνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ την καλοκαιρινή τους άδεια δεχόμενοι εργασία σε νησί με δωρεάν διαμονή και αυξημένες αποδοχές εκτός έδρας.

Επίσης αύριο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την εξέλιξη του διαγωνισμού προμήθειεας ασθενοφόρων που εκκρεμεί από το 2012.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο κ. Κουρουμπλής θα ενημερώσει για τις αποφάσεις των δικαστηρίων που έχουν αποκλείσει από Περιφέρειες συγκεκριμένες εταιρείες προμήθειας ασθενοφόρων με αποτέλεσμα να πρέπει να επιλεγεί η επόμενη εταιρεία που μειοδότησε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γυμνό το ΕΚΑΒ από ασθενοφόρα και προσωπικό στη Θεσσαλονίκη! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν