ΕΚΑΠΤΥ: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΚΑΠΤΥ
Εκδήλωση με επίκεντρο τις γυναίκες και ειδικότερα αυτές που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας.

Με αφορμή την «Ημέρα της Γυναίκας» πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια Αττικής εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ)  και την Πρόεδρό του, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη, με θέμα «Η ηγετική θέση των γυναικών στον τομέα της Υγείας».

Στην εκδήλωση -που έγινε εξ αναβολής τη Δευτέρα 3/4 , εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών- χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη.

Η κα Ράπτη στην ομιλία της αναφέρθηκε στη συμμετοχή της γυναίκας στο χώρο της υγείας επισημαίνοντας τις δράσεις του υπουργείου για την ψυχική υγεία και τη δημιουργία Κέντρων Ψυχικής Υγείας. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του έκανε μνεία σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται στο χώρο της υγείας και τη σημαντικότητα του ρόλου τους.

Καρποδίνη: Οι γυναίκες στον χώρο της Υγείας

Στις γυναίκες που απασχολούνται στο χώρο της υγείας και ειδικότερα σε αυτές που κατέχουν θέσεις λήψης αποφάσεων αναφέρθηκε η κα Καρποδίνη.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών και η προστασία τους εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα.

«Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας θα πρέπει να απολαμβάνουν ισότητα και ασφάλεια, για υπερβολικά μεγάλο αριθμό γυναικών, τα δικαιώματα αυτά δεν αποτελούν ακόμα πραγματικότητα» επεσήμανε η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ.

Στην εκδήλωση του ΕΚΑΠΤΥ η προϊσταμένη ΠΕΔΙ ΕΟΠΥΥ Ν. Αθήνας, Μαρία Πανουσοπούλου αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξήσει την ποσόστωση των γυναικών σε θέσεις ανώτερης διοίκησης.

«Έχουμε την τύχη να έχουμε δύο γυναίκες στην κεφαλή του υπουργείου Υγείας, τις κυρίες Γκάγκα και Ράπτη και για πρώτη φορά γυναίκα ως Διοικήτρια και γυναίκα ως μη Εκτελεστική πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ όπως και στο ΕΚΑΠΤΥ» είπε χαρακτηριστικά η κα Πανουσοπούλου.