Έκανε botox με απαγορευμένα σκευάσματα – Χειροπέδες σε 30χρονη

  • Iatropedia newsroom
Ένα παράνομο ινστιτούτο αισθητικής είχε στήσει στο σπίτι της η 30χρονη και έκανε, παράνομα, botox σε ανυποψίαστες γυναίκες!

Αισθητικές επεμβάσεις botox και μάλιστα με απαγορευμένα σκευάσματα έκανε μια 30χρονη γυναίκα, η οποία συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.. Είχε στήσει το παράνομο ινστιτούτο αισθητικής στο σπίτι της και έκανε τις επεμβάσεις χωρίς να είναι γιατρός.

Η 30χρονη χρησιμοποιούσε τα social media και μέσω των λογαριασμών της στο Facebook, και στο Instagram, αλίευε την πελατεία της για botox και άλλες αισθητικές επεμβάσεις στο παράνομο ινστιτούτο αισθητικής στο σπίτι της.

Η παράνομη δράση της αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η 30χρ0νη είχε μέσα στο σπίτι της ένα ειδικά εξοπλισμένο και διαμορφωμένο χώρο, όπου έκανε botox στις… πελάτισσες που την εμπιστεύονταν.

Εκτός του ότι δεν ήταν γιατρός, η 3οχρονη χρησιμοποιούσε περίεργα σκευάσματα και ουσίες τα οποία είναι απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τα προϊόντα που χρησιμοποιούσε για το σκοπό αυτό, έφεραν ένδειξη απαγόρευσης της χρήσης τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και σύμφωνα με τον ΕΟΦ, αποτελούσαν προϊόντα παράνομης διακίνησης, δε θεωρούνταν ασφαλή και αποτελούσαν κίνδυνο για τον χρήστη τους», αναφέρει η αστυνομία.

Το facebook και το instagram, αποτελούσαν την δεξαμενή από όπου η 30χρονη αλίευε την πελατεία της. Εκεί ανέβαζε και τον τιμοκατάλογό της!

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι της στις 14 Νοεμβρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 45 συσκευασίες ιατροτεχνολογικών υλικών (υαλουρονικό οξύ κ.α.),
  • πλήθος διαφημιστικών-επαγγελματικών καρτών,
  • πλήθος καρτών με οδηγίες προφύλαξης και αντιμετώπισης σε περίπτωση
  • ενοχλήσεων/πρηξιμάτων,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • ημερολόγιο και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Πηγή: newsit.gr