Εισαγγελική παρέμβαση για τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με την διαδικασία του κατεπείγοντος ερευνάται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών το πρόβλημα των κλειστών κλινών ΜΕΘ που κατήγγειλε πριν από λίγες ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Το θέμα έχει ήδη ανατεθεί και ερευνάται από τον εισαγγελέα Σ. Μπαξεβάνη, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια «κατεπείγουσας έρευνας» για το θέμα αυτό.

Σε αυτό οδήγησε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στα τέλη Απριλίου στον Άρειο Πάγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στην οποία τόνιζε ότι 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές επειδή δεν έφτασε ποτέ σε αυτς το αναγκαίο προσωπικό και ζητούσε να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, είχε αναφέρει πως προσέφυγαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου η Δικαιοσύνη «να επιληφθεί του θέματος και να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των ΜΕΘ, που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν