Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Ηµουν πάνω από 100 κιλά και δεχόµουν bullying»

  • Iatropedia newsroom
Αγαπηδάκη
Τον αγώνα που έδωσε ενάντια στην παχυσαρκία αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδακη.

Ως έφηβη είχε ξεπεράσει τα 100 κιλά και έκανε µεγάλο αγώνα προκειµένου να σταθεροποιήσει το βάρος της, ενώ ταυτόχρονα, όπως αποκαλύπτει η Ειρήνη Αγαπηδάκη σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Παχυσαρκίας, δεχόταν bullying εξαιτίας των επιπλέον κιλών.

«Τα περισσότερα κιλά που έχω υπάρξει ήταν λίγο πάνω από 100, όταν ήµουν πολύ νεότερη, αλλά πάντα ήµουν παραπάνω κιλά. Υπήρξα υπέρβαρη και παχύσαρκη στη συνέχεια από την παιδική µου ηλικία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη μίλησε επίσης και για το στίγμα που αντιμετωπίζουν οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνθρωποι, καθώς συχνά γίνονται αποδέκτες χαρακτηρισμών:

«Προφανώς, όπως κάθε άνθρωπος που έχει βιώσει κάτι ανάλογο. Υπάρχει στιγµατισµός των ανθρώπων που αντιµετωπίζουµε προβλήµατα µε το βάρος µας. Οταν ο άλλος βλέπει µόνο τα κιλά σου και όχι το ποιος είσαι, ουσιαστικά αισθάνεσαι ότι σε απορρίπτει ως άτοµο. ∆εν υπάρχεις εσύ, δεν έχεις όνοµα, υπάρχει µόνο η ετικέτα που σε συνοδεύει και συχνά αναφέρονται σε σένα στην παρέα ως «ο χοντρός», «η χοντρή»», τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η παχυσαρκία ενδέχεται να «τραυματίσει» σοβαρά την αυτοεκτίμηση του ατόμου, όπως περιέγραψε συγκεκριμένα.

«Αυτό ανατροφοδοτεί την απόρριψη και από µας τους ίδιους που έχουµε παραπάνω κιλά, µε αποτέλεσµα να έχουµε πολύ χαµηλή αυτοεκτίµηση και να µην πιστεύουµε ότι αξίζει να προσπαθήσουµε να φροντίσουµε τον εαυτό µας. Αποθαρρύνεσαι, κάµπτεσαι, γίνεσαι αυτός που βλέπουν οι άλλοι και όχι αυτός που πραγµατικά είσαι», επισημαίνει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.