ΕΙΝΑΠ: Μηνύσεις σε Διοικητές Νοσοκομείων για τη μη συμμόρφωσή τους με απόφαση του ΣτΕ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΙΝΑΠ
Μηνύσεις σε όλους τους -προς αποχώρηση- διοικητές και υποδιοικητές Νοσοκομείων αποφάσισε να καταθέσει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραια (ΕΙΝΑΠ), καθώς δεν συμμορφώθηκαν με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που δικαίωνε τους νοσοκομειακούς γιατρούς, σχετικά με τις μειώσεις των αποδοχών τους.

«Δεν παραιτούμαστε από τις αξιώσεις μας να εισπράξουμε ό,τι δικαιούμαστε», υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ), οι οποίοι αποφάσισαν να καταθέσουν μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος κατά όλων των Διοικητών και Υποδιοικητών Νοσοκομείων, αλλά και «όσων θα διοριστούν στο άμεσο μέλλον αν και αυτοί δεν συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣτΕ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ, στη συνεδρίασή του στις 16/09/2019, αποφάσισε να προχωρήσει σε μηνύσεις για τη μη συμμόρφωση Διοικητών/ Υποδιοικητών με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές και μη σύννομες τις μειώσεις αποδοχών των ιατρών κλάδου ΕΣΥ που τους επιβλήθηκαν στα χρόνια των μνημονίων.

ΕΙΝΑΠ: «Οι Διοικητές αδιαφόρησαν για τις αποφάσεις του ΣτΕ»

‘Οπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους για αναπροσαρμογή του μισθού τους, σύμφωνα με της αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας:

«Οι διοικήσεις των νοσοκομείων ΕΣΥ αδιαφόρησαν για τις συνέπειες που επέφερε η 431/2018 απόφαση της Ολ. ΣτΕ. Συνεχίζουν να καταβάλουν αποδοχές μειωμένες σε σύγκριση με εκείνες που καταβάλλονταν πριν από την ισχύ των αντισυνταγματικών διατάξεων. Ανέλαβαν, έτσι, την ευθύνη για τη μη συμμόρφωσή τους με την απόφαση 431/2018 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δηλώνεται ότι οι ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. δεν παραιτούνται από την αξίωσή τους να εισπράξουν ό,τι δικαιούνται. Αυτό καλό είναι να το συνειδητοποιήσουν οι πάντες», καταλήγουν οι γιατροί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.