ΕΙΝΑΠ: Μειώνονται οι αποδοχές και ο νόμος είναι ασαφής…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν από την ΕΙΝΑΠ, "προκηρύσσουμε στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 πμ. μέχρι 1 μ.μ. και σας καλούμε να πάρετε ενεργητικά μέρος στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας". Αιτία ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου και ανατρέπει προς το χειρότερο την ζωή πολλών γιατρών...

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:
Από 01/01/17 αρχίζει η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/16 που αυξάνει τις ασφαλιστικές μας εισφορές και μειώνει τις συντάξεις μας.

Βάσει του νόμου αυτού οι γιατροί που ήταν υποχρεωτικά ασφαλισμένοι μέχρι το τέλος του 1992 και στο Δημόσιο και στο ΤΣΑΥ πρέπει να επιλέξουν να είναι ασφαλισμένοι σε ένα από τα δύο Ταμεία και σε ποιο, χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες της επιλογής τους.

Ο νόμος έχει πολλές ασάφειες που μπορεί να επιδεινώσουν με την εφαρμογή του τις έτσι κι αλλιώς δραματικές συνέπειες στο σώμα των νοσοκομειακών γιατρών.

Ζητούμε την άμεση απόσυρσή του.

Προκηρύσσουμε στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11πμ. μέχρι 1 μμ. και σας καλούμε να πάρετε ενεργητικά μέρος στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΑΤΗΣ