ΕΙΝΑΠ: Καθυστερούν οι διαδικασίες πρόσληψης αναισθησιολόγων, ενώ υπάρχουν υποψήφιοι

  • Γιάννα Σουλάκη
Παγώνη
Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των κενών θέσεων αναισθησιολόγων στα δύο νοσοκομεία Παίδων, τίποτα μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει, καταγγέλλουν οι γιατροί.

Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με ανακοίνωσή που εξέδωσε, αναφέρει πως ενημερώθηκε για την έλλειψη αναισθησιολόγων στα δύο μεγαλύτερα Νοσοκομεία Παίδων της χώρας «με αποκλειστική ευθύνη αυτή της κυβέρνησης, που ενώ έχει πλήρη επίγνωση του προβλήματος από τριετίας τουλάχιστον, δεν έχει προκηρύξει τον αναγκαίο αριθμό θέσεων».

Όπως λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ το σοβαρό αυτό θέμα έχει προκύψει από τον Ιανουάριο στο Αγλαΐα Κυριακού, «καθυστερούν απαράδεκτα οι διαδικασίες επιλογής μετά την προκήρυξη θέσεων που έχει γίνει, ενώ υπάρχουν υποψήφιοι».

Στο μεταξύ οι ελάχιστοι γιατροί που υπηρετούν σήμερα στα δύο νοσοκομεία, σύμφωνα με την καταγγελία, υφίστανται σοβαρές πιέσεις είτε για να υπερεφημερεύουν, «πράγμα επικίνδυνο για τους ίδιους/ες αλλά και για τους ασθενείς, είτε τα κενά «καλύπτονται» με αναγκαστικές μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία και τη συνακόλουθη δυσλειτουργία σε αυτά».

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, με ταχείες διαδικασίες.

«Απαιτούμε να σταματήσουν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί για υπερεφημέρευση, καθώς επίσης και οι αναγκαστικές μετακινήσεις», καταλήγουν οι γιατροί.