ΕΙΝΑΠ: «Η μετατροπή γενικών κλινών ΜΕΘ σε Covid, δεν αυξάνει τα κρεβάτια»

  • Γιάννα Σουλάκη
κρούσματα
Αντίθετοι στη μετατροπή κλινών ΜΕΘ γενικών παθήσεων, σε κλίνες εντατικής νοσηλείας περιστατικών με Covid δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στην μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα περίθαλψης μίας νόσου της Covid, καθώς όπως υποστηρίζουν μειώνονται δραματικά οι δυνατότητες περίθαλψης ασθενών που πάσχουν από άλλα νοσήματα.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την εντολή της διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για πλήρη μετατροπή της ως τώρα non Covid ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» σε Covid ΜΕΘ. Παρόμοιες εντολές έχουν δοθεί τις τελευταίες μέρες και σε αρκετά άλλα νοσοκομεία της Αττικής, λένε οι γιατροι.

«Είναι αυτονόητο ότι αυτές οι μετατροπές δεν αυξάνουν τον συνολικό αριθμό διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ και δεν λύνουν το πρόβλημα της συνολικής υπερπληρότητας που αφορά τόσο την Covid όσο και την non Covid βαριά νοσηρότητα. Δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα σε μεγάλα γενικά νοσοκομεία που δεν διαθέτουν πλέον κλίνες non Covid ΜΕΘ για την περίθαλψη των περιστατικών που χρειάζονται εντατική θεραπεία», σημειώνουν.

ΕΙΝΑΠ: Τι ζητούν οι γιατροί για τις ΜΕΘ

Οι γιατροί ζητούν την ανάπτυξη και στελέχωση με το κατάλληλο προσωπικό περισσότερων ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία και στην επίταξη των ιδιωτικών. Συγκεκριμένα αναφέρουν, ότι επιμένουν:

1. Για την έστω και τώρα ανάπτυξη περισσότερων κλινών ΜΕΘ στελεχωμένων με το κατάλληλο μόνιμο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία.
2. Στην επίταξη άνευ όρων, «χωρίς ενίσχυση της υπερκερδοσκοπίας των μεγαλοκλινικαρχών και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται των περίπου 200 κλινών ΜΕΘ ιδιωτικών θεραπευτηρίων της Αττικής, τόσο για non Covid
όσο και για Covid περιστατικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν