ΕΙΝΑΠ: Αυταρχισμός και τρομοκρατία από τον διοικητή του «Άγιου Σάββα»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ΕΙΝΑΠ επισκέφτηκε το νοσοκομείο "'Αγιος Σάββας" για να ενημερωθεί από εργαζόμενους και διοίκηση για τα προβλήματα του ιδρύματος. Αντ' αυτού καταγγέλλει ότι βίωσε την "παράλογη συμπεριφορά" του διοικητή που μάλιστα είπε κάποια στιγμή ότι θα τους ενημερώσει όταν αυτός το κρίνει απαραίτητο!

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε σήμερα για το θέμα η ΕΙΝΑΠ στην ηγεσία του ΥΥΚΑ και στην αρμόδια ΥΠΕ:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΞΑΝΘΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΠΟΛΑΚΗ
Κύριε Υπουργέ,
Στις 3/5/2017 μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επισκεφτήκαμε το Νοσοκομείο «ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». Συμμετείχαμε σε συγκέντρωση του προσωπικού όπου ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα του νοσοκομείου και στη συνέχεια συναντήσαμε τον διοικητή στο γραφείο του. Η συμπεριφορά του μας εξέπληξε!

Όχι μόνο αρνήθηκε να συζητήσει για τα προβλήματα, αλλά ουσιαστικά αρνήθηκε να ακούσει τα ερωτήματα που του έθετε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ που αφορούσαν στο συγκεκριμένο γεγονός ότι ζητάει ΕΔΕ ενάντια στους εργαζόμενους. Έφτασε στο σημείο να ψεύδεται ασυστόλως.

Αρχικά μας είπε ότι το αρκτικόλεξο ΕΔΕ αποτελεί συνθηματικό που χρησιμοποιεί ο ίδιος με τη γραμματέα του, στη συνέχεια δε, αρνήθηκε να μας ενημερώσει αν έχει ζητήσει ΕΔΕ για συγκεκριμένο θέμα ή όχι, αναφερόμενος στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο!

Είπε στην ΕΙΝΑΠ ότι «ο διοικητής αποφασίζει» και θα μας ενημερώσει όταν αυτός κρίνει. Η συμπεριφορά του διοικητή προς την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ και μέλη του ΔΣ επιβεβαιώνει απολύτως τις καταγγελίες εργαζομένων για το κλίμα ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο.

Η απολύτως παράλογη αυτή συμπεριφορά δεν ευοδώνει συνθήκες εργασιακής ηρεμίας σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο όπως είναι ένα Ογκολογικό Νοσοκομείο όπου όλοι οι υπηρετούντες γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους παρά τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Κύριε Υπουργέ, έχετε την ευθύνη για τον συγκεκριμένο Διοικητή και θα πρέπει να δώσετε άμεσες λύσεις.