Εγκύκλιο με κανόνες για την προμήθεια φαρμάκων ετοιμάζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

  • Iatropedia
Την αντίδραση του υπουργού Υγείας προκάλεσε το δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας σχετικά με το πρόβλημα της "συναγοράς" φαρμάκων που δεν χρειάζονται οι φαρμακοποιοί το οποίο τους επιβάλλουν κάποιες εταιρίες. Για το θέμα κλήθηκαν στην Αριστοτέλους το προεδρείο του ΣΦΕΕ και το προεδρείο του ΠΦΣ και συμφώνησαν ότι μια εγκύκλιος με σαφείς κανόνες θα λύσει το πρόβλημα...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Tα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις συναλλαγές τους με τις φαρμακευτικές εταιρείες, παρουσίασε αναλυτικά στον υπουργό Υγείας, Π. Κουρουμπλή , ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος προσθέτοντας «την ανάγκη θέσπισης κανόνων διαφάνειας της αγοράς και καλής πίστης μεταξύ των συναλλασσομένων προκειμένου οι φαρμακοποιοί να μπορούν να προμηθεύονται έγκαιρα και χωρίς ταλαιπωρία, τα φάρμακα που χρειάζονται για τους ασφαλισμένους τους».

Ακόμη ανέφερε στον υπουργό τον ζωτικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο ΕΟΦ στον ουσιαστικό έλεγχο της διακίνησης των φαρμάκων.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Ι. Δαγρές αναφέρθηκε στο πρόβλημα της συναγοράς και ζήτησε την έκδοση σχετικής εγκυκλίου «που να υπενθυμίζει σε όλους ότι η πρακτική αυτή απαγορεύεται και θα τιμωρείται».

Στο θέμα εξάλλου είναι απολύτως σύμφωνο και το προεδρείο του ΣΦΕΕ που δεν επιθυμεί να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα κερδοσκοπίας στον χώρο τον οποίο εκπροσωπεί.

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του εξέφρασε την πρόθεση του για την έκδοση μετά από νομοθετική επεξεργασία εγκυκλίου που να θεσπίζει ένα πλαίσιο κανόνων δίκαιης συναλλαγής μεταξύ όλων των μερών και διαφάνειας στην αγορά. Για τον λόγο αυτό προγραμματίζει νέα συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΟΦ και της ΗΔΙΚΑ καθώς και με τον ΕΟΠΥΥ για το θέμα της διακίνησης των ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν