Εγκαίνια μετά…μουσικής στον Ευαγγελισμό! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι για την άφιξη του πρωθυπουργού

  • Iatropedia
Τις νέες χειρουργικές αίθουσες που κατασκευάστηκαν με χορηγία, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει στον Ευαγγελισμό ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Θερμό «καλωσόρισμα» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Γιατροί και εργαζόμενοι από διάφορα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και το σωματείο των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις αύριο το απόγευμα οπότε και θα μεταβεί στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνια των νέων χειρουργείων.

Ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου έκανε έκκληση εδώ και μέρες ακόμη και μέσα από τα social media να μην υπάρξουν συγκεντρώσεις, με το φόβο ότι πολλά σωματεία θα αντιδράσουν στη διαδικασία των εγκαινίων δεδομένου ότι το νοσοκομείο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.

Ήδη σύλλογοι νέων γιατρών και ειδικευομένων έχουν προαναγγέλλει ότι θα μεταβούν στον Ευαγγελισμό για να κάνουν τα ..δικά τους εγκαίνια ενώ και το σωματείο των εργαζομένων του ίδιου του νοσοκομείου καλεί όλους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης στις 17:00 στο προαύλιο.

Συγκέντρωση που δεν είναι τυχαία αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα δεν μπορούν καν να λειτουργήσουν οι υπάρχουσες χειρουργικές αίθουσες λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας:

«Σήμερα λειτουργούν δώδεκα (12) αίθουσες χειρουργείων και υπάρχει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού (τουλάχιστον τριάντα) κυρίως νοσηλευτικού σε σημείο που για να λειτουργούν τα χειρουργεία οι εργαζόμενοι κάνουν διπλοβάρδιες, έχουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό ο καθένας και με δυσκολία λαμβάνονται οι κανονικές άδειες ακόμη και του 2013».

Όσο για τα νέα χειρουργεία διευκρινίζει: «Στην πρώτη φάση των νέων χειρουργείων απαιτούνται πολλές δεκάδες νέων νοσηλευτών – αλλά και άλλων ειδικοτήτων – για ασφαλή λειτουργία για τον ασθενή και με ανθρώπινες συνθήκες για τον υγειονομικό.

Σε αυτή την επισήμανση η απάντηση της Διοίκησης της 1ης Υ.ΠΕ. ήταν πως …περιμένει 22 νοσηλευτές με επτάμηνη σύμβαση (Voucher) ενώ η βελτιωμένη πρόταση του Διοικητή του Ευαγγελισμού ήταν πως θα επαναφέρει κάποιους – λίγους – συναδέλφους που είναι αποσπασμένοι σε άλλα νοσοκομεία. Σημειώνουμε πως κανείς από τους υπεύθυνους δεν μίλησε για πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού».

Και το ζήτημα είναι πως κυρίως οι γιατροί φοβούνται πως οι νέες αίθουσες θα αξιοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα καθώς έχει ήδη ψηφιστεί ο νόμος που επιτρέπει τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ μετά πληρωμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν κάνει πίσω ο Βορίδης για το «κούρεμα» των εξετάσεων! Τι υποστηρίζει

Μάχη Βορίδη-Φαρμακοβιομηχανίας για το «50-50»! Ποιος θα πληρώνει τη διαφορά στα φάρμακα;

Γιατροί προς Βορίδη: «Κόψτε μηχανήματα όχι εξετάσεις»! Γιατί ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια οι αξονικοί;

Έρχονται οι πρώτες ''καρατομήσεις'' στην υγεία! Ποιους θα απομακρύνει ο Βορίδης