Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το πρώτο DIABETES.SHOP

  • Iatropedia
Medtronic diabetes shop
Ο πρώτος στον κόσμο πολυχώρος ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πασχόντων από διαβήτη και των οικείων τους για τις λύσεις που παρέχει η τεχνολογία εγκαινιάζεται στην Αθήνα. Το πρώτο DIABETES.SHOP φιλοδοξεί να αποτελέσει νέο σημείο αναφοράς για το διαβήτη και τις λύσεις τεχνολογίας.

Η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή των πασχόντων από διαβήτη, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους σε βαθμό που έως πρότινος φάνταζε αδύνατος.

Οι ελευθερίες που προσφέρουν συσκευές όπως το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης αίματος και η αντλία συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης είναι πολλαπλές και ποικίλες. Μία από τις κυριότερες είναι ότι το στρες και η πίεση υποχωρούν σε μεγάλο βαθμό. Και αυτό, διότι αφενός προστατεύει αποτελεσματικά από τις υπογλυκαιμίες αλλά επιπλέον εξαλείφει την ανάγκη για πολλαπλές ενέσεις και συνεχείς μετρήσεις σακχάρου, αφού η χορήγηση ινσουλίνης προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενούς και οι διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα είναι πιο ομαλές και φυσικές.

Επιπρόσθετα, με μια απλή αποδέσμευση του καθετήρα μπορεί ο ασθενής να αποκτήσει πλήρη ελευθερία κινήσεων. Έτσι, μπορεί π.χ. να κάνει ένα μπάνιο ή να κολυμπήσει και όταν ολοκληρώσει την δραστηριότητά του, μπορεί πολύ απλά να επανασυνδέσει τη συσκευή του.

Οι αντλίες και τα συστήματα συνεχούς καταγραφής, όμως, είναι μηχανήματα. Η σωστή εκπαίδευση στη χρήση τους μπορεί να αυξήσει στο μέγιστο την αποτελεσματικότητά τους, με απώτερο στόχο ακόμα περισσότερη ελευθερία και καλύτερη υγεία.

Φιλόξενος πολυχώρος στην «καρδιά» της Αθήνας

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η δημιουργία του πρώτου στον κόσμο πολυχώρου ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πασχόντων από διαβήτη και των οικείων τους για τις λύσεις που παρέχει η τεχνολογία.

Το καινοτόμο και εύκολα προσβάσιμο Medtronic DIABETES.SHOP λειτουργεί σε ένα χώρο άνετο, ανοιχτό και φιλόξενο στην «καρδιά» της Αθήνας, στον Πύργο των Αθηνών, κοντά στα περισσότερα Διαβητολογικά Κέντρα και Ιατρεία. Στόχος του είναι να προσφέρει  προσβασιμότητα, καθημερινή επικοινωνία και εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Αυτός, ακριβώς ο στόχος υπήρξε οδηγός για την επιλογή της τοποθεσίας και τον σχεδιασμό του καταστήματος το οποίο, με τις καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές, τις μεγάλες βιτρίνες και τους ευέλικτους φωτεινούς χώρους του, δεν θυμίζει σε τίποτα κάτι ψυχρά «ιατρικό».

Η χώρα μας αριθμεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο πάσχοντες από διαβήτη (τύπου 1 και τύπου 2). Το Medtronic DIABETES.SHOP είναι η απάντηση στη λανθασμένη πληροφόρηση και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν σχετικά με τη νόσο.

Στον πρότυπο αυτό πολυχώρο θα πραγματοποιείται εκπαίδευση στη χρήση των νεότερων θεραπειών της Medtronic Diabetes. Θα διεξάγονται επίσης εκπαιδευτικά σεμινάρια τόσο για τα άτομα με διαβήτη όσο και για τους επαγγελματίες Υγείας, με στόχο την αύξηση της γνώσης στη χρήση των νέων τεχνολογιών και την καλύτερη  συμμόρφωση. Επιπρόσθετα θα γίνεται εκπαίδευση και χρήση του Λογισμικού Διαχείρισης Θεραπείας CareLink®.

Η Medtronic Hellas είναι υπερήφανη για τη δημιουργία του πρώτου Medtronic DIABETES.SHOP στην Αθήνα και ευελπιστεί να αποτελέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για το διαβήτη και τις λύσεις τεχνολογίας. Μια ιδέα και ένα όνειρο πολλών ετών που σίγουρα θα θέσει τη βάση τόσο για την υποδοχή όσο και για τη στήριξη των πιο καινοτόμων μελλοντικών θεραπειών.

Τα εγκαίνια του καταστήματος είναι την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στις 19:00 μ.μ.

 

Medtronic DIABETES.SHOP – Κέντρο Εκπαίδευσης

Πύργος Αθηνών, Αμπελόκηποι

Λ. Μεσογείων 2-4 Ισόγειο, Κτίριο Β

τηλ. 210 01 01 200

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-19:00

www.diabetes-shop.gr

www.medtronic-diabetes.gr