Έφυγε από την ζωή ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Μ. Μιχαλοδημητράκης

Σήμερα αποχαιρετούν στην Κρήτη τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Μανώλη Μιχαλοδημητράκη που συνέδεσε επί σειρά πολλών ετών το όνομά του με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της μεγαλονήσου και έτυχε αποδοχής, θαυμασμού και αγάπης από τους συντοπίτες του.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας και καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο Μ. Μιχαλοδημητράκης είχε εργαστεί στις ΗΠΑ, ενώ είχε διατελέσει πανεπιστημιακός δάσκαλος στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών και επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από όπου αφυπηρέτησε πέρυσι.

Δείτε τι αναφέρουν από την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία:

Ήταν ένας επιστήμονας διεθνούς εμβέλειας καθώς υπήρξε διοργανωτής διεθνών συνεδρίων επί σειρά ετών, ενώ τον προσκαλούσαν σε διάφορες χώρες να πραγματοποιήσει διαλέξεις και μετεκπαιδεύσεις συναδέλφων του. Είχε εκπονήσει επιστημονικά συγγράμματα, συμμετείχε σε συντακτικές ομάδες διεθνών επιστημονικών περιοδικών Ιατροδικαστικής, ενώ ήταν κριτής ή σύμβουλος σε άλλα. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιατροδικαστικής, είχε υπάρξει εκ των ιδρυτών και Πρόεδρος της Βαλκανικής Εταιρίας Ιατροδικαστικών Επιστημών  και υπήρξε εκ των ιδρυτών και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας (2011- 2014). Από τον Οκτώβριο του 2014 είχε ομόφωνα εκλεγεί Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΙΕ Γρηγόρης Λέων δήλωσε: «Είναι μία μεγάλη απώλεια για την επιστήμη της Ιατροδικαστικής στην Ελλάδα. Εκφράζω εκ μέρους όλων των Ελλήνων Ιατροδικαστών τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Η κηδεία του Καθηγητή Μανώλη Μιχαλοδημητράκη θα γίνει την Κυριακή 19-6-2016 στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν