Ευτυχισμένο το 2015! -Αποδοχές και επιδόματα των πανεπιστημιακών στα επίπεδα του 2011

  • Iatropedia
Πανεπιστημιακοί γιατροί και λοιποί καθηγητές των ΑΕΙ δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και έτσι από αύριο πρέπει να επανέλθουν τα επιδόματα και οι μισθοί που τους περιέκοψαν τον Αύγουστο του 2012 στα πρότερα επίπεδα. Τρεις εξ αυτών μάλιστα που τα διεκδίκησαν δικαστικώς, δικαιούνται και τα αναδρομικά.

«Αντισυνταγματικές» χαρακτηρίζονται από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι περικοπές των αποδοχών και επιδομάτων που έγιναν στους καθηγητές των Πανεπιστημίων και γενικότερα στα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των ΑΕΙ.

Η απόφαση της Ολομέλειας ισχύει για όλους τους πανεπιστημιακούς ενώ η αναδρομική εφαρμογή της από 1/8/2012 ισχύει μόνο για τους τρεις καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ.

Έτσι, η κυβέρνηση δεν θα καταβάλλει αναδρομικά από 1/8/2012 τις διαφορές αποδοχών των καθηγητών, κ.λπ. των ΑΕΙ. Ωστόσο πρέπει οι αποδοχές των μελών του ΔΕΠ των ΑΕΙ από τη 1η Ιανουαρίου 2015 να αναπροσαρμοστούν στο προ της 1ης Αυγούστου 2012 οικονομικό καθεστώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοιχτά μέτωπα στην Υγεία και το Φάρμακο για το 2015

Βράβευση για τον εμπνευστή του «σωτήριου» μπλε χαπιού και 100 χρόνια για την ασπιρίνη

«Πάγωσαν» οι νοσοκομειακοί γιατροί με τα κονδύλια των εφημεριών

Διορίστηκε νέος πρόεδρος ΔΣ στο ΕΚΑΒ