«Ευπρόσδεκτη» από την αντιπολίτευση, η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εξεταστική

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
«Η κυβέρνηση -που πεισματικά αρνείται να κάνουμε εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα capital controls- προανήγγειλε σήμερα εξεταστική για την Υγεία. Εξαιρετικά ευπρόσδεκτη. Να διερευνηθούν όλα - φυσικά μέχρι σήμερα. Για να ξέρει ο ελληνικός λαός με απόλυτη διαφάνεια πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματά του. Εκεί θα δούμε πολλά για την «"πρώτη φορά Αριστερά"», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ναι» δηλώνουν στη πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής περί την Υγεία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη σχολίασαν ωστόσο, «να εξεταστούν και τα πεπραγμένα του κ. Πολάκη», όπως είπε η αρμόδια βουλευτής, Ε. Χριστοφιλοπούλου

Η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, αφού ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα της συμφωνεί στη πρόταση, υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση με καμία επιχείρηση σκανδαλολογίας δεν μπορεί να καλύψει τη διάλυση που έχει φέρει στο σύστημα Υγείας και θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα εξεταστούν και τα πεπραγμένα του κ. Πολάκη, ιδίως για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015».

«Ο κ. Τσίπρας με τα ψέματα και τις «αυτ-απάτες» του βλάπτει σοβαρά την υγεία» καταλήγει στη γραπτή δήλωσή της η κ. Χριστοφιλοπούλου.