Εφοδιάζονται πάλι τα νοσοκομεία με αντιδραστήρια για τον έλεγχο του αίματος

  • Iatropedia
Τέλος καλό όλα καλά για τον έλεγχο του αίματος με την μοριακή μέθοδο.Τα εννέα κέντρα μοριακού ελέγχου εφοδιάζονται με τα σχετικά αντιδραστήρια ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς μεταγγιζόμενος ασθενής.

Ο υφυπουργός υγείας κ.Α.Μπέζας διαβεβαίωσε ότι ο μοριακός έλεγχος του αίματος θα συνεχισθεί από την Δευτέρα κανονικά καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης για την προμήθεια των σχετικών αντιδραστηρίων και για τα εννέα Κέντρα Μοριακού ελέγχου που λειτουργούν στην χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι σε δύο ημέρες λήγει ο έλεγχος του αίματος με τη μοριακή τεχνική και οι Διευθυντές των Τμημάτων Αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων της χώρας αγωνιούσαν για τις μεταγγίσεις που θα γίνουν από εκείνη την ημέρα και μετά. Όπως υποστήριζαν αν δεν γίνεται έλεγχος του αίματος που θα διατίθεται για μεταγγίσεις υπάρχει η πιθανότητα να μολυνθούν με τους ιούς της ηπατίτιδας Β και C αλλά και τον ιό HIV όλοι οι μεταγγιζόμενοι ασθενείς .

Μετά από τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υφυπουργού υγείας τα μέλη της Πανελλήνιας Κίνησης για τη Μεσογειακή Αναιμία, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη του θέματος και ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο καμία φιάλη αίματος να μην δίνεται χωρίς τον απαραίτητο μοριακό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο ασφαλή είναι τα γενόσημα φάρμακα;Ερωτηματικά από ΙΣΑ

Ημερομηνίες ορόσημα της κινητικότητας στο ΕΣΥ.Όλα για την αξιολόγηση και τα μόρια

Αλλάζει η συμμετοχή στα φάρμακα.Πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς