Έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Φλώρος
Επανεξετάζεται και επίσημα το θέμα της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου καθώς ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας για την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην παραγγελία του ανέφερε πως «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προσήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλέον ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν διευκρινίζεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού ποσοστού αναπηρίας ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση. Όλα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Την ίδια στιγμή τη δικαστική οδό παίρνει και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το έγγραφο διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος εδώ και μέρες έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία». Όταν παραληφθεί δε θα διαβιβαστεί στον ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει με εντολή του κ. Προκοπίου να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα για να επανεξετάσει τον Αρ. Φλώρο.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr