ΕΕΣ: Ομάδα εργασίας για τους αγνοούμενους και αποβιώσαντες μετανάστες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μέσω της Διεύθυνσης Αναζητήσεων φιλοξενεί φέτος στην Αθήνα, στο ιστορικό κτήριο επί της οδού Γ' Σεπτεμβρίου 21, την ετήσια συνάντηση της Ομάδας Εργασίας "για τους αγνοούμενους και αποβιώσαντες μετανάστες και την ενημέρωση των οικογενειών τους".

Την έναρξη των εργασιών της τριήμερης αυτής συνάντησης (30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου), στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) και στελέχη αντίστοιχων Υπηρεσιών από τουλάχιστον 10 ξένους Εθνικούς Συλλόγους, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 30 Οκτωβρίου η Γενική Γραμματέας του Ε.Ε.Σ. κ. Δέσποινα Περιμένη. Η κ. Περιμένη, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στη χώρα μας, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος που φιλοξενεί τις εργασίες μιας τόσο σημαντικής Ομάδας Εργασίας, φέτος στην Αθήνα. Σας ευχαριστούμε θερμά που βρίσκεστε εδώ και εργάζεστε ομαδικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα, προσπαθώντας να βρείτε στοιχεία και τρόπους για την ανακούφιση των οικογενειών αγνοούμενων ή αποβιωσάντων μεταναστών.

Καθώς το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ευρώπη έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες, η συμμετοχή και η εν γένει συμβολή της εξειδικευμένης Ομάδας Εργασίας σας σε αυτό, είναι καθοριστική.

Ο Ε.Ε.Σ. υποστηρίζει το έργο σας και είναι πρόθυμος να σας παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, καθώς όπως καλά γνωρίζετε η αναζήτηση και διευκρίνιση της τύχης των αγνοουμένων αποτελούν θεμελιώδεις δράσεις του Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και των Διευθύνσεων Αναζητήσεων σε κάθε χώρα».