ΕΕΣ: Bazaar από τους νέους εθελοντές της Νέας Σμύρνης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου στο Golf της Γλυφάδας το φιλανθρωπικό Bazaar του Τμήματος Νεότητας Ε.Ε.Σ. Νέας Σμύρνης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πρέσβης ε.τ. κ. Αλέξης Αλεξανδρής, σύσσωμη η Περιφερειακή Επιτροπή Ε.Ε.Σ. Νέας Σμύρνης, και πιο συγκεκριμένα ο  Πρόεδρος κ. Σκλιβάγκος, ο αντιπρόεδρος κ. Θ. Γιαννιώτης και ο γενικός γραμματέας κ. Γαβ. Αλπέντζος, εκπρόσωποι του τομέα των Σαμαρειτών Διασωστών του Ε.Ε.Σ., φορείς της πόλης και πολυάριθμοι φίλοι του Τμήματος, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Α. Αυγερινός.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναφέρθηκε ειδικά στον πρωτοποριακό ρόλο της Περιφερειακής Επιτροπής της Νέας Σμύρνης, η οποία λειτουργεί Τμήμα Νεότητας από τη δεκαετία του 1930. Εξήρε δε το ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η Περιφερειακή Επιτροπή, υπενθυμίζοντας ότι το ωραίο προάστιο της Αθήνας, η Νέα Σμύρνη, υπήρξε αρχικά ένας προσφυγικός συνοικισμός τον οποίο ίδρυσαν με τον μόχθο, τη δημιουργικότητα και την αλληλεγγύη τους οι εκτοπισθέντες Μικρασιάτες μετά το 1923.

Παρότρυνε μάλιστα την Περιφερειακή Επιτροπή της Νέας Σμύρνης Ε.Ε.Σ. να διοργανώσει σύντομα, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης και την Ένωση Σμυρναίων, ημερίδα και έκθεση φωτογραφίας, με θέμα τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην κοινωνική και οικονομική ένταξη των μικρασιατών προσφύγων στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία.