Εδραίωση της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού

  • Iatropedia
Με την υποστήριξη του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού συμμετείχε για πρώτη φορά η Ελλάδα μέσω του Elitour ως "χρυσός χορηγός" στην τελευταία μεγάλη έκθεση τουρισμού Υγείας στο Ντουμπάι. Η συμμετοχή ήταν ομαδική με όλους σχεδόν τους μεγάλους ιατρικούς ομίλους της χώρας να παρουσιάζουν κοινό "μέτωπο" και να διεκδικούν μερίδιο για την χώρα μας που είναι και σε αυτόν τον τομέα ουραγός με την γειτονική μας χώρα, την Τουρκία, να ηγείται!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην έκθεση IMTEC στο Ντουμπάι συμμετείχαν κλινικές, ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρίες ιατρικής βοήθειας, ασφαλιστικές εταιρίες, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες, spa κ.ά. από Ευρώπη Ασία, Αφρική, Αμερική και Μέση Ανατολή.

Οι Έλληνες συμμετέχοντες πραγματοποίησαν παραπάνω από 100 συναντήσεις ενώ ενίσχυσαν σημαντικά και την διεθνή δικτύωση των επιχειρήσεών τους αλλά και της χώρας.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε για εξωσωματικές, πλαστική χειρουργική, οδοντιατρική και οφθαλμολογία ενώ ενδιαφέρουν πολύ και τα τσεκ-απς, οι σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις και τα ορθοπεδικά χειρουργεία.

Ο κ. Γεώργιος Σταματίου, πρόεδρος του Elitour σημειώνει ότι «η άρτια οργάνωση και ο επαγγελματισμός όλων είχε σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει την δυναμικότερη παρουσία μέχρι σήμερα σε διεθνές συνέδριο υψηλού επιπέδου…».

Οι στόχοι του Εlitour είναι:

-Προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, ως κορυφαίος προορισμός ιατρικού τουρισμού

-Συνεχής ανάπτυξη και αξιοποίηση του δικτύου μας

-Αξιολόγηση των προσφερόμενων υπηρεσιών

-Οργάνωση της συμμετοχής σε τοπικά και διεθνή συνέδρια, εκθέσεις, trade shows

-Ανάπτυξη ενεργειών marketing

-Υποστήριξη της κυβέρνησης στην θέσπιση νομοθετικών και οργανωτικών κανονισμών για τον ιατρικό τουρισμό

-Εκτίμηση της δυναμικής για είσοδο σε νέες αγορές

-Ανάπτυξη ενός δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας, μεταξύ των μελών και διεθνών αντίστοιχων οργανώσεων

-Προσφορά know-how και εξατομικευμένης πρακτικής εξάσκησης για προγράμματα πιστοποίησης