Ε.Ι.Ε.: Ζητάει συνάντηση με τον Υπουργό για πιστωτικές και ιατρικό απόρρητο – Ποιες οι θέσεις της

  • Iatropedia
Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (Ε.Ι.Ε) με αφορμή το θέμα της χρήσεως πιστωτικών καρτών και ιατρικού απορρήτου θεωρεί χρέος της να διευκρινίσει τη θέση της, αλλά και πώς έχει η κατάσταση αναφορικά με τη δουλειά του ιατροδικαστή στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε. Γρηγόρης Λέων: «Καταρχάς ένας σημαντικός αριθμός ιατροδικαστών στη χώρα μας εργάζονται στο δημόσιο (Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες, Πανεπιστήμια, ΕΣΥ) και έχουν υποστεί τις ίδιες δραματικές περικοπές στα εισοδήματά τους με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ιατροδικαστών παραμένει υποαπασχολούμενος ή άνεργος καθότι η τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε το 2006! Ένας στους δύο νέους ιατροδικαστές ήταν μέχρι πρόσφατα στη λίστα επικουρικών ιατρών του Υπουργείου Υγείας και είναι αδιανόητο ότι τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μία προκήρυξη για τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Τέλος η χώρα μας έχει τα λιγότερα ιδιωτικά ιατροδικαστικά ιατρεία, ενώ στην Αττική λόγω κρίσης αυτά έχουν μειωθεί σε αριθμό. Συνεπώς το συγκεκριμένο μέτρο ελάχιστα ενδιαφέρει τους Έλληνες ιατροδικαστές ως επαγγελματική ομάδα.

Οι ιατροδικαστές σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για την επιστήμη τους, καθώς και για την Ιατρική Δεοντολογία που αποτελεί τμήμα της εκπαίδευσής τους, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των Ελλήνων ασθενών. Γι’ αυτό το λόγο και χαιρετίζουμε τη χθεσινή ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας ότι η εφαρμογή της χρήσης των πιστωτικών καρτών στα ιατρεία θα γίνει με πλήρη σεβασμό του ιατρικού απορρήτου.

Ζητούμε όμως από το Υπουργείο Υγείας να δείξει επιτέλους ενδιαφέρον και για τα ακανθώδη θέματα των ιατροδικαστών στην Ελλάδα».

Για αυτό το λόγο το Δ.Σ. της E.I.E. αναμένει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.