Δύσκολα τα …πράγματα στην Κρήτη για Ξανθό, Σταθάκη, Χαρίτση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Persona non grata έχουν γίνει στην Κρήτη οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το νησί τους χάρισε την αμέριστη εμπιστοσύνη του προεκλογικά, δίνοντας τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα διαπιστώνει ότι όσα αποτελούσαν υποσχέσεις, δεν μπορούν να υλοποιηθούν στον πραγματικό κόσμο της κρίσης, των Θεσμών και των χρεών!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μισή ώρα παρέμειναν εγκλωβισμένοι οι κύριοι Σταθάκης, Χαρίτσης και Ξανθός, στο Επιμελητήριο του Ρεθύμνου στην Κρήτη από αγρότες και κτηνοτρόφους που απέκλεισαν την είσοδο και τα «έψαλαν» κανονικά για τα όσα προωθούνται στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Δείτε εδώ το βίντεο από το θέμα που μεταδώσαμε χθες το βράδυ.

Μάταια ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, προσπαθούσε να ενημερώσει για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μαζί με τον υφυπουργό του, Αλέξη Χαρίτση. Το ίδιο μάταια ήταν και η προσπάθεια του βουλευτή Ρεθύμνης και υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, να ηρεμήσει τα πνεύματα και τους συντοπίτες του. Το μικρόφωνο πήγε στα σωστά χέρια και όσα έκριναν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι έπρεπε να ειπωθούν, ειπώθηκαν φωναχτά και έντονα, όπως ταιριάζει και με το …»στυλ» του κ. Πολάκη (όπως μας έχει πει και επιδείξει αρκετές φορές)!

Οι δεκάδες συγκεντρωμένοι αγρότες ζητούσαν να δουν τον υπουργό Οικονομίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Ενώ κάποιοι άλλοι φώναζαν στον κ. Ξανθό να πάει να δει «πως κατάντησε» το νοσοκομείο του νομού, προφανώς αναφερόμενοι στις ελλείψεις και την υποστελέχωση που ομολογουμένως προϋπήρχε, αλλά και δεν βελτιώθηκε επί των ημερών του στην Αριστοτέλους.

Δυνάμεις της Αστυνομίας προσπάθησαν να συγκρατήσουν τους διαμαρτυρόμενους αλλά οι αγρότες ζήτησαν να τους επιτρέπει η είσοδος για να μιλήσουν με τον υπουργό και η Αστυνομία ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να ανεβεί στην αίθουσα αντιπροσωπεία τους.

Τελικά, σύμφωνα και με την παρουσία της Αστυνομίας είπαν ό,τι ήθελαν και μετά από μισή ώρα περίπου αποχώρησαν. Οι υπουργοί εξήλθαν τελικά του κτηρίου μέσα σε αυτοκίνητο από το υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Πως το λένε αυτό το ρητό με τους ανέμους και τις θύελλες; Αυτό!